Naisten ammattilaissarja PHF:n palkkakatto nousee hurjasti − "Herättänee useamman joukkueen harjoittelemaan aamupäivällä myöhäisillan sijaan"

Muut Sarjat / Uutinen
Eveliina Mäkinen ja Minttu Tuominen pelaavat PHF:n Metropolitan Rivetersissä.
PHF:n joukkuekohtainen palkkakatto on ensi kaudella puolitoista miljoonaa dollaria.

Pohjoisamerikkalainen naisten jääkiekon ammattilaissarja PHF kertoi, että sen palkkakatto nousee ensi kaudeksi 1,5 miljoonaan dollariin. Tällä kaudella palkkakatto on 750 000 dollaria, joten pelaajien palkkapotti kaksinkertaistuu.

− Tämä on mahtavaa! Kiitos ja onneksi olkoon kaikille, jotka ovat olleet mukana, niin menneet kuin nykyisetkin ihmiset, hehkuttaa Metropolitan Rivetersiä edustava Minttu Tuominen.

Sarjan palkkakatto on noussut vauhdilla, sillä vuonna 2021 se oli vain 150 000 dollaria per joukkue.

− Tämä herättänee useamman joukkueen harjoittelemaan aamupäivällä myöhäisillan sijaan, jolloin pelaajien arkikin vastaa täysammattilaisen arkea, Tuominen kertoo Jatkoajalle.

Puolustaja Tuomisen joukkue Riveters on ainut PHF-joukkue, joka harjoittelee aamuisin. Tuomisen lisäksi Rivetersissä pelaavat maalivahti Eveliina Mäkinen ja puolustaja Anna Kilponen. Joukkuetta valmentaa Venla Hovi.

PHF:ssä pelaa seitsemän joukkuetta ja tällä hetkellä pelaajien palkat kattavat yhteensä noin 75 prosenttia nykyisestä palkkakatosta, sarjan tiedotteessa kerrotaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös