NHL:ssäkin esiintynyt C.J. Smith JYPin riveihin − palaa kaukaloon lähes vuoden pelitauon jälkeen

LIIGA / Uutinen
Smith pelasi Buffalo Sabresissa 14 NHL-ottelua vuosina 2016-2021.
Kuva © Getty Images
JYP vahvistaa hyökkäystään AHL:ssä urallaan tehoilleella ja NHL:ssäkin pelanneella, mutta lähes vuoden pelaamatta olleella C.J. Smithillä.

C.J. Smith liittyy JYPin riveihin loppukauden mittaisella sopimuksella, johon sisältyy kolmen viikon mittainen koeaika. 28-vuotias hyökkääjä on ollut alkukauden vailla seuraa. Viimeisimmän ottelunsa Smith pelasi viime kaudella 10. joulukuuta eli noin vuosi sitten.

Smith on pelannut ammattilaisuransa pääosin AHL:ssä, jossa hänelle on kertynyt 265 ottelua ja  206 pistettä. Vasemmalta laukovalta yhdysvaltalaishyökkääjältä löytyy vyöltään myös 15 NHL-ottelua Buffalo Sabresin ja Carolina Hurricanesin miehistöistä.

Viime kaudella Smith kiekkoili AHL:ssä Hartford Wolf Packissa. Hyökkääjä kärsi kauden aikana loukkaantumisesta ja pelasi vain 21 ottelua tehden niissä tehot 4+2.

− Smith on pelaajaprofiililtaan tuloksentekoyksikön pelaaja, joka on tehnyt aiemminkin urallaan kovaa tulosta ja pelannut voittavassa joukkueessa kärkiketjuissa. Hän on peliälykäs pelaaja, jolla on hyvät lajitaidot, joten näemme hänessä potentiaalia meidän kärkiketjuihimme. Pelaaja jätti itsestään hyvän kuvan sopimusneuvotteluissa, joten uskon hänen olevan myös luonteeltaan meille sopiva pelaaja, JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen kuvaili.

Smith saapui Suomeen sunnuntaina ja on JYPin mukana jo tämän viikon otteluissa KalPaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle