Maailmanmestaripuolustaja Janne Niskala siirtyy kaukalosta sen laidalle valmennushommiin − "Nyt on hyvä päästä tositoimiin kaukalon ulkopuoliseen työhön ja valmentamiseen käytännössä"

LIIGA / Uutinen
Niskala päätti pelaajauransa siellä, missä aloittaa valmentajauransa − Lukossa.
Janne Niskala päätti mittavan pelaajauransa viime kauteen. Puolustaja siirtyy seuraavaksi valmentamaan, ensimmäisenä pestinään paikka Lukon A-nuorten valmennusryhmässä.

Janne Niskala ripusti hokkarit naulaan ja siirtyi muihin tehtäviin. Muut tehtävät tarkoittavät tässä tapauksessa Lukon A-nuorten valmennusryhmää, johon Niskala siirtyy yksivuotisella sopimuksella apuvalmentajaksi.

− Tämä on upea juttu meille ja koko organisaatiolle. Niskala on todellinen legenda ja hän on auttanut meitä pelaajapuolella pitkään ja hartaasti. Hän lähtee nyt jääkiekkourallaan kohti uutta polkua ja auttaa jatkossa A-nuoria, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoo seuran tiedotteessa.

Puolustaja voitti urallaan maailmanmestaruuden Leijonien kanssa vuonna 2011. Hän on pelannut myös NHL:ssä, AHL:ssä, SHL:ssä, KHL:ssä sekä Sveitsissä. Liigassa hän edusti vain kasvattajaseuraansa Lukkoa, yhteensä 475 ottelun verran.

Niskala itse kertoo tilanteestaan seuraavaa:

− Opinnot Vierumäellä ovat olleet hyvin mielenkiintoiset, mutta nyt on hyvä päästä tositoimiin kaukalon ulkopuoliseen työhön ja valmentamiseen käytännössä. Pitkään seurassa olleena olen nähnyt läheltä kuinka hyvää ja laadukasta juniorityötä seurassa tehdään. Tulevan valmennustyön näen itselleni suurena, mutta mukavana haasteena,

Hänen opintonsa Vierumäellä kestävät vuoden loppuun asti. Hän opiskelee manageroinnin ja urheilujohtamisen linjalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle