Liigasta parhaana lähtenyt Yohann Auvitu palaa HIFK:n takalinjoille − "Kyse on vain siitä, että pääsen takaisin pelaamaan jääkiekkoa"

LIIGA / Uutinen
Yohann Auvitun tuore sopimus HIFK:n kanssa jatkuu myös ensi kauteen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK saa puolustukseensa nimekkään paluumuuttajan, kun neljä edelliskautta ulkomailla kiekkoillut Yohann Auvitu tulee vahvistamaan joukkuetta.

HIFK:n puolustus vahvistuu Yohann Auvitulla. 31-vuotiaan puolustajan sopimus ulottuu kevääseen 2022 saakka, joten se kattaa loppukauden lisäksi myös ensi kauden. Alkukauden ranskalaispeluri on ollut ilman seuraa. HIFK tiedotti sopimuksesta Bättre Folk -sovelluksessaan.

− Olemme todella iloisia ja kiitollisia, että saimme Yohannin HIFK:hon. Hän tietää, mikä seuran taloudellinen tilanne on ja siitä huolimatta halusi liittyä joukkueeseen. Yohann halusi päästä pelaamaan ja se oli ainut merkityksellinen asia tämän kauden osalta, kertoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Viime kauden Auvitu pelasi SHL-joukkue Luleåssa ja sitä ennen kauden KHL:ssä HK Sotšin miehistössä. Kaudet 2016−2018 hän vietti Pohjois-Amerikassa ja sai vyölleen 58 NHL-ottelua Edmonton Oilersin ja New Jersey Devilsin riveissä.

Auvitu on helsinkiläisseuralle entuudestaan tuttu pelaaja, sillä hän kiekkoili joukkueessa kaudet 2014−2016, jonka jälkeen siirtyi NHL:ään. Kaudella 2015−2016 hän iski helsinkiläisryhmässä 48 ottelussa tehot 5+16=21 ja tuli palkituksi sarjan parhaana puolustajana. Hopeamitaleihin päättyneissä pudotuspeleissä Auvitu voitti puolustajien maali- ja pistepörssin.

Liigassa Auvitu on edustanut HIFK:n lisäksi myös JYPiä. Kaikkiaan hän on pelannut urallaan 269 Liigan runkosarja- ja pudotuspeliottelua.

− Minulla on ollut koko ajan sellainen fiilis, että joku päivä vielä palaan tänne. Olosuhteet ovat hyvin hankalat ja tiedän, mikä tilanne täällä on, joten tässä on kyse vain siitä, että pääsen takaisin pelaamaan jääkiekkoa. Olen todella innoissani, että pääsen takaisin HIFK:hon, Auvitu kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle