Kuusi seurasiirtoa alle kolmessa vuodessa − entinen huippuvaraus Alex Galchenyuk on ajautunut NHL-urallaan tuuliajolle

NHL / Uutinen
Galchenyuk hakee nyt pelipaikkaa Toronto Maple Leafsistä.
Kuva © Getty Images
Entisen huippulupauksen ja vuoden 2012 kärkivarauksen Alex Galchenyukin NHL-ura on ajautunut tuuliajoille.

Alex Galchenyuk, 27, oli jälleen vaihtokaupan kohteena, kun Carolina Hurricanes kauppasi hyökkääjän Toronto Maple Leafsiin. Galchenyuk aloitti kuluvan kauden Ottawa Senatorsissa, mutta organisaatio kauppasi hänet viime viikolla Cedric Paquetten kanssa Hurricanesiin vaihdossa Ryan Dzingeliin.

Entisen huippulupauksen ura on ajautunut syöksykierteeseen, sillä vahvana maalintekijänä tunnetun Galchenyukin saadakseen Maple Leafs ei luopunut paljosta: Hurricanesiin siirtyivät yhden NHL-ottelun pelannut Jegor Korškov ja 59 NHL-ottelua pelannut David Warsofsky.

Montréal Canadiens varasi Galchenyukin kolmantena pelaajana vuoden 2012 varaustilaisuudessa. Hän debytoi NHL:ssä heti kaudella 2012−2013 tehden työsulun lyhentämässä runkosarjassa 27 tehopistettä. Pudotuspelien viidessä ottelussa syntyi kolme tehopistettä ja NHL-kauden päättymisen jälkeen Galchenyuk esiintyi vielä MM-jäällä.

Ura Canadiensissa kesti lopulta kuuden kauden ajan. Parhaimmillaan Galchenyuk teki 30 maalia ja 56 tehopistettä kaudella 2015−2016. Sen jälkeen yhdysvaltalainen teki vielä kolmella perättäisellä kaudella vähintään 40 tehopistettä, mutta Arizona Coyotesissa vietetyn kauden jälkeen Galchenyuk ei ole saanut pysyvää pelipaikkaa NHL:stä.

Galchenyuk onkin kokenut edellisen kahden ja puolen vuoden aikana peräti kuusi seurasiirtoa. Canadiensin, Coyotesin ja Senatorsin lisäksi hän on pelannut Pittsburgh Penguinsissa ja Minnesota Wildissa. Visiitti Hurricanesin pelaajalistoilla kesti alle viikon eikä Senatorsissakaan vastuuta tullut nimeksikään.

» Lähetä palautetta toimitukselle