Jatkoaika tukee Ukrainan riippumatonta mediaa 2500 euron lahjoituksella

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, KHL / Uutinen
Jatkoaika haluaa tukea Ukrainan median toimintaedellytyksiä nyt ja jatkossa.
Kuva © Laurent Van Der Stockt
Sota Ukrainassa on osoittanut riippumattoman, totuuteen pohjautuvan journalismin merkityksen. Ukrainalaisen median toimintaedellytykset ovat murentuneet Venäjän hyökkäyksen alla.

Jatkoaika haluaa tukea riippumatonta ukrainalaismediaa, jotta he voivat jatkaa työtään ja raportoida sodasta laajalle kansainväliselle yleisölle.

Jatkoaika tekee 2500 euron lahjoituksensa Kersti Kaljulaidin säätiölle, joka käyttää kaikki lahjoitusvarat suoraan eri ukrainalaisten medioiden tukemiseen. Kaljulaid toimi Viron presidenttinä vuodesta 2016 vuoteen 2021 ja hänen säätiönsä tehtävänä on edistää demokratiaa, ihmisoikeuksia ja vapautta maailmanlaajuisesti.

– Ukrainalainen media on menettänyt mahdollisuutensa perinteiseen toimintaansa, mutta monet toimittajat, kuvaajat ja moni media jatkavat yhä urheasti raportointiaan Ukrainan sodan tapahtumista.

– Tuo tiedonvälitys Ukrainasta on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Jatkoajalle riippumattoman, itsenäisen median kohtalo on luonnollisesti lähellä kollektiivista sydäntämme. Toivomme, että tämä pieni tukemme on omalta osaltaan avuksi Ukrainan median toiminnassa, ja uskomme, että presidentti Kaljulaidin säätiön kautta tuki päätyy sitä eniten tarvitseville, Jatkoaika ry:n hallinnosta vastaava Matti Liljaniemi kertoi.

Kaljulaidin säätiölle voi tehdä lahjoituksen heidän pankkitililleen viestillä "For Ukrainian independent media".

» Lähetä palautetta toimitukselle