Rikkoiko Pelicans Jordánin sopimuksella Liigan sisäistä sääntöä? "Meidän maailmassamme hän tulee Sveitsistä"

LIIGA / Haastattelu
Michal Jordán on kuulunut Tšekin maajoukkueen vakiokalustoon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Pelicans solmi kaksivuotisen sopimuksen viime kaudella KHL:ssä pelanneen Michal Jordánin kanssa. Lahtelaisseura ei katso toimineensa vastoin Liigan sisäistä linjausta KHL-pelaajien hankkimisesta.

Päättyneellä Liiga-kaudella hopealle yltänyt Pelicans tiedotti perjantaina kiinnittäneensä tšekkipuolustaja Michal Jordánin kaksivuotisella sopimuksella joukkueeseensa.

Sopimusuutisesta tavallista merkittävämmän tekee se, että Jordán pelasi viime kaudella KHL:ää Amur Habarovskissa toimien joukkueen kapteenina. Liiga-seurat ovat nimittäin hyökkäyssodan alkamisen jälkeen linjanneet, etteivät ne hanki pelaajia KHL:stä joukkueisiinsa.

Puhelimitse tavoitettu Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen kommentoi Jatkoajalle, ettei Jordánin siirto riko seurojen yhteistä sopimusta, sillä puolustaja kiekkoili kauden loppuun Sveitsissä.

Pöyhösen mukaan seurojen välinen sopimus koskee KHL:stä siirtyviä pelaajia, joihin Jordán ei lukeudu.

– Pelaajahan siirtyy meille Sveitsistä. Sehän on se, mikä sitä määrittää. Meillä on aika hyvä tiedote, jossa on hyvin avattu, että hänhän olisi jo muutenkin halunnut lähteä aikaisemmin pois KHL:stä.

Eri lähteiden mukaan kaksivuotisen sopimuksen muutama kuukausi ennen hyökkäyssodan alkua Amurin kanssa solminut tšekkiläinen halusi muiden ulkomaalaispelaajien tavoin purkaa sopimuksensa, mutta tämä ei sopimusteknisistä syistä aluksi onnistunut.

Lopulta sopimus seuran ja pelaajan välillä purettiin Jordánin vedottua perhesyihin, ja puolustaja siirtyi loppukaudeksi kiekkoilemaan Sveitsiin SC Rapperswill-Jona Lakersiin.

– Meidän maailmassamme hän tulee Sveitsistä, hän on tšekkiläinen pelaaja, ja sitä kautta vapaa liikkumaan ja tulemaan meidän joukkueeseemme, Pöyhönen linjasi.

Kysymykseen tarkistiko Pelicans Jordánia hankkiessaan tämän KHL-sopimuksen purun taustat, Pöyhönen ei suostunut kommentoimaan.

Myöskään pelaajan mahdollisiin paluuaikeisiin KHL:ään Pöyhönen ei ottanut kantaa, vaan korosti tämän olevan Jordánin oma asia.

– Sehän on pelaajan asia. Puhumme kuitenkin yksilöistä ja yksilön oikeuksista.

Jatkoaika yritti saada Jordánin siirrosta kommentit myös seuran urheilutoimenjohtaja Janne Laukkaselta, mutta hän ohjasi kysymykset toimitusjohtaja Pöyhöselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle