Iisalmessa merkittävää pelaajaliikennettä - Aleksi Autio purki sopimuksensa ja Juuso Walli sekä Kim Nousiainen IPK:hon

MESTIS / Uutinen
IPK:n seitsemännelle sijalle viime kaudella torjunut Autio purki sopimuksensa IPK:n kanssa.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksessä alkukautensa vihkoon vetäneen IPK:n pelaajistoon isoja muutoksia. Ykkösmaalivahti Aution sopimus on purettu, mutta sisään tuli Juuso Walli ja Kim Nousiainen.

Iisalmen Peli-Karhujen ykkösmaalivahti Aleksi Autio purki sopimuksensa IPK:n kanssa yhteisymmärryksessä. Autio on kärsinyt alaraajavammasta, mikä on vaikeuttanut täyspainoista treenaamista. Aloite sopimuksen purkuun tuli pelaajalta itseltään.

Yhdessä IPK:n heikon alkukauden kanssa, on se myös näkynyt Aution otteissa. Kempeleläislähtöinen maalivahti torjui kuluvalla 15 ottelussa, joissa hänen torjuntaprosenttinsa jäi ainoastaan 87,1:een.

Uutta verta Iisalmeen

Iisalmen Peli-Karhut on tehnyt kolmen ottelun sopimuksen Juuso Wallin, 22, kanssa. Porin Ässien kasvatti on edustanut kasvattiseuraansa koko uransa yhtä poikkeusta luukunottamatta, kun Walli kävi lainalla SaPKossa 11 pelin ajan kaudella 2016-2017. 

Walli on onnistunut pelaamaan yhden melkein täyden sesongin Liigassa, mutta muuten kolme viimeisintä kautta on ollut melkoista hissiliikettä Liigan ja A-junioreiden välillä. Liigassa 91 kamppailua ovat tuoneet tehosarakkeeseen kaksi syöttöpistettä ja tehotilastokin plussalla viiden merkinnän verran.

Puolustavaksi puolustajaksi profiloitunut Walli tuonee apua IPK:n puolustusongelmiin. IPK on
aloittanut kautensa erittäin huonosti, ja 22 kerätyn pisteen lisäksi joukkue on päästänyt sarjassa eniten maaleja.

Wallin sopimuksen jatkoa katsotaan tämän viikon jälkeen.

Kim Nousiainen tulee KalPasta auttamaan IPK:ta. Nuorten SM-liigassa 31 ottelussa 27 pistettä tehnyt puolustaja tulee paikkaamaan loukkaantuneena olevaa Saku Kinnusta ja KalPan mukana olevaa Joona Riekkistä IPK:n tämän viikon otteluihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle