Lapa jäähän: Skellefteån SDHL:ään luotsanneen Tuomas Liitolan mukaan Ruotsin divarijoukkueet voisivat haastaa Naisten Liigan kärjen

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Podcast
Tuomas Liitola luotsasi vielä viime kaudella RoKia, josta hän päätyi Skellefteån penkin taakse.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
RoKista täksi kaudeksi Ruotsin naisten ykkösdivariin Skellefteåhon päävalmentajaksi mennyt Tuomas Liitola laittaa puheenvuorossaan sarjatasot perspektiiviin. Naisten Liiga jää monessa asiassa jälkeen länsinaapurille. Liitola kertoo joukkueensa arjesta ja uskomattomasta kohtelusta, jota hän sai sekä itse että ryhmänsä kanssa kokea kauden aikana.

Voit kuunnella jakson myös Jatkoajan Spotifysta tai Youtubesta.

01:40 Tuomas Liitolan vierailu
30:35 Katsaus kansallisiin sarjoihin (SDHL, PWHL, Naisten Liiga, SWHL)
36:45 Kirjeenvaihtaja Kaila
49:05 Podiadin tähdistökentällinen

Lapa jäähän -podcastin tuoreessa jaksossa vieraana on Tuomas Liitola, joka luotsasi ruotsalaisen Skellefteån sarjanousuun ja ensi kaudeksi pääsarja SDHL:ään. Vielä viime kaudella RoKia Naisten Liigassa valmentanut Liitola kertoo liki hämmästyttäviä tarinoita naisten jääkiekon arvostuksesta länsinaapurissa sekä taustoittaa oman joukkueensa voitokkaan tarinan. Luotsi pohtii painavasti myös sitä, mikä on suomalaisen naisten jääkiekon tila tällä hetkellä.

− Fakta on se, että täällä on divarin puolella neljä tai viisi organisaatiota, jotka ovat samaa tasoa kuin Naisten Liigan kärkijoukkueet. Asiat tehdään todella hyvin ja ammattimaisesti. Lätkän taso on hyvä, vaikka sarjassa on heikkojakin joukkueita mukana. Keskitason joukkueista viitisen joukkuetta olisi Suomessa liigan keskitasoa.

Liitola toteaa, että ykkösdivisioonan joukkueista Skellefteån lisäksi Södertälje ja Färjestad pystyisivät haastamaan muun muassa Kiekko-Espoon ja HIFK:n toden teolla.

− Naisten lätkässä otetaan Suomessa tällä hetkellä tosi hyviä askelia, ja se toivottavasti jossain vaiheessa konkretisoituu sarjan tason ja joukkueiden ammattimaistumisen paranemisena. Tällä hetkellä Ruotsissa divaritasolla on liian monta joukkuetta, jotka tekevät asioita paremmin kuin Suomen päässä tehdään −tai jos ei yksittäisiä asioita, niin kokonaisuus on ainakin parempi, Liitola pohtii.

37-vuotias päävalmentaja kertoo myös muun muassa, millaisen vastaanoton heidän joukkueensa sai palattuaan kotihallin pihaan viimeiseltä matsireissulta. Vastassa olivat kaikki − seuran palkanlaskennan henkilöstöä myöten.

Jaksossa luodaan silmäys Naisten Liigan huipennuksen ohella myös muihin naisten huippusarjoihin. Sveitsin ja Ruotsin pääsarjat sekä pohjoisamerikkalainen PWHL etenevät kohti ratkaisujaan kovaa vauhtia. Kirjeenvaihtaja Jenna Kaila saapuu kertomaan tunnelmiaan Sveitsissä pronssimitaliin päättyneestä kaudesta. Mukana on myös tuttuun tapaan edellisen kahden viikon aikana marinoitunut podiadin tähdistökentällinen.

Juontaja Lassi Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle