Läpimurtohyökkääjä Jenna Kaila ensi kaudeksi ammattilaiseksi Sveitsiin – ”Tulen olemaan isossa roolissa, joten haluan myös olla johtaja"

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Uutinen
KalPaa viime kaudella edustanut Kaila lähtee Sveitsiin ammattilaiseksi.

Viime kaudella KalPassa hyvää jälkeä tehnyt ja Naisleijonien portteja kolkutellut Jenna Kaila, 21, suuntaa Sveitsin pääsarjaan ensi kaudeksi. Hänen joukkueensa alppimaassa on eteläsveitsiläinen HC Ambri-Piotta. Seura vahvisti pelaajauutisen keskiviikkona.

− Muutama viikko sitten sain viestiä heiltä, että päävalmentaja oli nähnyt minut EHT:lla maajoukkuepaidassa pelaamassa. Olin jo asennoitunut jäämään KalPaan, mutta kiinnostuin Ambrin tarjouksesta sen jälkeen, kun kuulin, mitä he tarjoavat, Kaila toteaa Jatkoajalle sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

− Olen siinä käsityksessä, että siellä yritetään tosissaan menestyä ja toimia ammattimaisesti, vaikka kaikki joukkueessa eivät ole ammattilaisia, hän jatkaa.

Tehoja Naisten Liigassa

Kaila paukutti KalPa-paidassa runkosarjan 36 ottelussa 28+31=59 pistettä ja oli pistepörssin neljäs. Kyseessä on hyökkääjän selvä yhden kauden piste-ennätys Naisten Liigassa. Edellinen noteeraus oli kahdella eri kaudella tehty 22 pistettä.

Pronssijuhliin päättyneissä pudotuspeleissä saldoksi muodostui 4+6=10 pistettä kahdeksassa ottelussa. Naisten Liigassa pelaajat joutuvat itse maksamaan pelaamisesta, mutta Sveitsissä heille maksetaan mukiinmenevä palkka pelaamisesta.

− Palkan saaminen pelaamisesta tuntuu hyvältä ja antaa uskoa siihen, että ehkä naisten jääkiekko vielä joskus kehittyy. Nuorempana ei käynyt mielessäkään, että nainen voisi ansaita lätkällä. En todella uskonut, että se olisi itselleni mahdollista näinkin pian.

− Lähden oikeasti kehittymään pelaajana. Haluan kokea ammattilaisuuden, mutta myös kasvaa ihmisenä ja urheilijana. Minulla tulee olemaan siellä enemmän aikaa kuin aiemmin, joten haluan kehittää sekä fysiikkapuolta että pelitaitojani. Tulen olemaan isossa roolissa, joten haluan myös olla johtaja, joka pystyy auttamaan muita. Haluan pystyä näyttämään, millaista on olla ammattiurheilija, Kaila virkkoo.

Naisten Liigassa ennen siirtymistään kuopiolaisryhmään Kuortanetta viiden kauden ajan edustanut Kaila debytoi viime kaudella myös Naisleijonissa ja teki ensimmäisen aikuisten maajoukkuemaalinsakin. Tyttöleijonia hän on edustanut urallaan MM-kisoissa kahdesti ja voittanut kertaalleen pronssia.

Kohti uutta

Ulkomaille lähtö tuntuu 21-vuotiaan naisen sanoin hurjalta, mutta samalla kuitenkin mukavalta ajatukselta.

− Menen vähän epämukavuusalueelle ja tutustun uuteen kulttuuriin sekä tapoihin. Onhan se varmasti siistiä asua alppimaisemissa! Englantini on sujuvaa ja olen aloittanut jo italiankin opiskelun, sillä sitä he siellä puhuvat. Osaan varmasti kauden alkaessa jo vähän italiaa.

Kailan kanssa samalla ovenavauksella HC-Ambri-Piottaan liikahtavat yhdysvaltalaishyökkääjä Theresa Knutson sekä koko uransa, liki 400 pääsarjaottelua Ruotsissa kiekkoillut 32-vuotias huippupelaaja Fanny Rask, joka on edustanut maataan kaksissa olympialaisissa ja neljässä MM-turnauksessa. Hyökkääjä Rask on NHL:ssäkin kiekkoilleen ja ensi kaudella Sveitsin miesten pääsarjajoukkue Rapperswil-Jona Lakersia edustavan Victor Raskin isosisko.

Kailalla lähtee mukaan myös matkaseuraa. Hänellä on ennen Sveitsiin muuttoa edessä vielä siviilitöiden täyttämä kuukausi.

− Elokuun alussa minulla alkaa sopimus ja haluan paikan päälle mahdollisimman pian. Ei muuta kuin poikaystävä ja koira mukaan. Seura etsii meille elokuuksi kalustetun kämpän, Kaila iloitsee.

» Lähetä palautetta toimitukselle