Lapa jäähän: PWHL:ään tähtäävä Ronja Savolainen ylistää Naisleijonien valmennusta − "Mitä parempi joukkuehenki, sitä paremmin pelikin kulkee"

MAAJOUKKUE, Muut Sarjat / Podcast
Ronja Savolainen lukeutuu Naisleijonien luottopuolustajiin.
Naisleijonien luottopuolustaja Ronja Savolaisen uralla ja elämässä puhaltavat uudet tuulet, sillä hän jätti kahdeksan vuotta edustamansa luulajalaisseuran ja tavoittelee PWHL-unelmaa. MM-pronssitunnelmissa Savolainen kehuu sinivalkoisten ryhmädynamiikkaa ja valmennuksen kykyä koota yhteen hiileen puhaltava joukkue.

Voit kuunnella jakson myös Jatkoajan Spotifysta tai Youtubesta.

00.00 Alkusanat
01.00 Naisleijonien MM-turnauksesta
- Joukkueen onnistumisista
- Puhetta peliajoista
- Kenen pitäisi valmentaa Naisleijonia?
09.45 Muita MM-kisahuomioita
11.00 Ronja Savolaisen vierailu
37.05 Naisleijonien Lapa jäähän All Stars
41.00 Loppusanat

Lapa jäähän -podcastin kauden päätösjaksossa käydään läpi sunnuntaina päättyneitä MM-kisoja. Naisleijonat palasi komeasti mitalikantaan, mutta yksittäisen turnausonnistumisen taustalla on kysymysmerkkinsä. Päävalmentaja Juuso Toivolan 2+2-vuotinen sopimus on puolivälissään ja optiovuosien mahdollinen aktivointi herättää keskustelua kiekkokansassa Milanon olympialaisia lähestyttäessä. Paraneeko vaihtamalla?

Jakson vieraaksi saapuu Suomen takalinjoilla jälleen varmaotteisesti pelannut Ronja Savolainen, joka jättää kahdeksan vuotta edustamansa, rakkaaksi kodikseen muodostuneen Luleå Hockey/MSSK:n joukkueen ja Luulajan kaupungin. Pronssiin päättyneistä MM-kisoista puolustaja antaa itselleen arvosanan 7/10.

− Pysyin niiden (pohjoisamerikkalaisten) vauhdissa mukana, mutta harmittaa, etten ehkä saanut kiekollisia vahvuuksiani niin hyvin esille kuin olisin halunnut. Noissa peleissä toisaalta aika harvoin pääseekään, sillä yleensä on aikamoinen rumba omassa päässä. Harvoin jaksaa lähteä heti hyökkäämään, Savolainen ruotii.

Pitkään mukana ollut peluri ylisti naisleijonajoukkueen yhteishenkeä maasta taivaisiin. Hän myös nosti esiin päävalmentaja Toivolan ja muun valmennusjohdon kyvyn kasata yhteen hiileen puhaltava joukkue.

− Mitä parempi joukkuehenki, sitä paremmin pelikin kulkee. Silloin mennään yhdessä pelaamaan joukkueena logolle, eikä sille, mitä selässä lukee. Juuso ja kumppanit ovat tehneet tämän tosi hyvin. Onhan meilläkin superstaroja, mutta he ovat myös mahtavia ihmisiä. Täytyy olla niitä, jotka ottavat roolia kentällä ja sitten niitä, jotka näyttävät mallia kentän ulkopuolella.

Euroopan huipulta tähtäin maailman huipulle

SDHL:stä lähdön taustalla on kirkas päämäärä. Ensi kaudeksi Savolainen tavoittelee paikkaa PWHL:stä.

− Kun on seurannut ensimmäistä vuotta ja puhunut (Susanna) Tapanin kanssa, niin olisihan se aikamoinen unelma päästä sinne. Täällä Luulajassa kaikki on ollut tosi hyvin, mutta kaikki aikanaan. Olen ollut täällä kahdeksan vuotta ja olen 26-vuotias, joten nyt on aika kokeilla muita unelmia − ei vain jääkiekon kannalta, vaan ihmisenäkin. Muuttaa toiselle puolelle maapalloa ja saada pelata oikeasti maailman parhaita vastaan. Sitä haluaa päästä siihen vauhtiin ja katsoa, pärjääkö siellä.

Aivan kävelemällä Savolainen tai kukaan muukaan ei uuteen ammattilaissarjaan pääse. Kesäkuussa PWHL järjestää varaustilaisuuden, jonka kautta uudet pelaajat voivat lunastaa pelipaikan itselleen. Vuodet Euroopan kenties parhaassa naisten jääkiekko-organisaatiossa kuitenkin varmasti edesauttavat Savolaisen mahdollisuuksia.

Juontaja Lassi Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle