Jenna Kailan ensimmäinen kausi ulkomailla päättyi pronssijuhliin − "Otimme sen, mitä pystyimme vielä ottamaan"

Muut Sarjat / Uutinen
Vielä viime kaudella Kaila edusti KalPaa Naisten Liigassa. Savolaisjoukkuekin otti viime kauden tapaan tälläkin kaudella pronssia.
Sveitsin naisten liigaan KalPasta siirtyneen Jenna Kailan edustama HC Ambri-Piotta nappasi pronssimitalit sunnuntai-iltana trillerin päätteeksi. Hyökkääjä pääsi kauden viimeisessä ottelussa myös maalin makuun sekä syötti ratkaisuosuman.

Jenna Kaila jätti viime kauden päätteeksi kotimaan kaukalot taakseen ja siirtyi ammattilaissopimuksella Sveitsin naisten pääsarjajoukkue HC Ambri-Piottaan. Joukkue sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja Kaila iski 25 runkosarjamatsissa 21+10=31 tehopistettä.

Runkosarjan neljä parasta joukkuetta etenivät pudotuspeleihin. Välierissä ZSC Lions oli Kailan ryhmälle liian kova vastus, mutta pronssimittelössä HC Ambri-Piotta kaatoi Neuchâtel Hockey Academyn maalein 5−4 jatkoerässä. Kaila iski joukkueensa neljännen osuman toisessa erässä komean yksilösuorituksen päätteeksi.

− Annoimme ehkä hyvänolontunteen päästä valloilleen 4−1-tilanteessa. Vihdoin saimme myös sen ylivoimakuvion toimimaan, mitä olemme tässä yrittäneet, Kaila tunnelmoi Jatkoajalle.

Yhteensä Kaila teki viidessä pudotuspelikamppailussa tehot 3+2=5.

Pronssiottelussa HC Ambri-Piotta joutui ensin takaa-ajajaksi, mutta erityisesti Fanny Raskin ja Romy Eggimannin tehojen ansiosta se käänsi tilanteen johdokseen. Neuchâtel kuitenkin tuli vielä päätöserässä tasoihin ja pakotti ratkaisun jatkoerään. Siellä Eggimann niittasi ylivoimalla voittomaalin, johon Kaila sai Raskin ohella syöttöpisteen.

− Juhlimme mitalia varmaan suhteellisen rauhallisesti, mutta kuitenkin nauttien! Hyvältä tuntuu, että otimme sen, mitä pystyimme vielä ottamaan, 22-vuotias peluri väritteli.

Sveitsin naisten liigan mestaruuden ratkaisevat ZSC Lions ja SC Bern, jonka riveissä pelaavat suomalaishyökkääjät Maija Otamo ja Jenna Suokko. Finaalisarja pelataan paras viidestä -periaatteella, ja se on sunnuntain ottelun jälkeen tilanteessa 1−1.

Jenna Kaila on tällä kaudella toiminut Jatkoajan Lapa jäähän -podcastin vakiovieraana ja kirjeenvaihtajana. Jaksoissa on kuultu Kailan kuulumisia niin kaukalon tapahtumista kuin arjen käänteistäkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle