Skellefteån SDHL-nousuun luotsannut Tuomas Liitola jättää seuran − "Perhe on etusijalla"

Muut Sarjat / Uutinen
Tuomas Liitola ei jatka Skellefteån päävalmentajana.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Liitola jättää ruotsalaisseuran kesken sopimuksensa. Hän perustelee asiaa perhesyillä.

Skellefteån tulevaksi kaudeksi Ruotsin naisten pääsarja SDHL:ään nostanut päävalmentaja Tuomas Liitola jättää tehtävänsä kaksivuotisen sopimuksensa puolivälissä. Hän muuttaa takaisin Suomeen ollakseen lähempänä perhettään.

− Päätös oli vaikea, mutta perhe on etusijalla ja tämä päätös oli tehtävä heidän parhaakseen, Liitola sanoo tiedotteessa.

Suomalaisvalmentaja ei kuitenkaan hylkää viime kauden työnantajaansa, vaan auttaa jatkossa GM Ulrika Dahlgreniä taustalla.

− Vaikka jätän valmentajapestin, autan silti parhaani mukaan pelaajatarkkailussa, jotta Ulrika pystyy kasaamaan parhaan mahdollisen joukkueen ensi kaudeksi. Tulen antamaan myös tulevalle valmentajalle tarvittavan avun, Liitola toteaa.

Skellefteån GM Dahlgren on tyytyväinen päävalmentaja Liitolan panokseen. 

− On ollut hienoa kutsua Tuomasta kollegakseni, sillä yhteistyömme oli hyvää ja loimme hyvän järjestyksen joukkueseemme sekä sen ympärille. Minulla on Tuomaksesta vain hyvää sanottavaa ja olemme kiitollisia kaikesta siitä, mitä hän teki Skelelfteån hyväksi.

Dahlgren kertoo, että Skellefteå pyrkii palkkaamaan pitkäaikaisen päävalmentjaa Liitolan seuraajaksi, ja rekrytointiprosessi on käynnissä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle