Jukurit piti haaveen välieräpaikasta elossa – Toisen erän maalikimara oli liikaa Kärpille

LIIGA / Kuvakooste
Lukemiin 2–3 päättynyt Kärppien ja Jukurien puolivälieräsarjan viides osaottelu pelattiin torstaina Oulussa. Vieraat latoivat toisessa erässä tarvittavat maalit, eikä avaus- ja päätöserää hallinnut kotijoukkue kyennyt vastaamaan tilanteeseen. Jukurivoiton seurauksena Kärpät johtaa puolivälieräsarjaa enää niukasti otteluvoitoin 3–2.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Jukurit oli saapunut Ouluun jo pelipäivää edeltävänä iltana. Päävalmentaja Olli Jokinen kantoi kortensa kekoon, kun tarvikkeita siirrettiin bussista jäähallin tiloihin.
Ottelun avauskiekon pudotti kärppälegenda Veikko Torkkeli.
Kärppien välieräpaikka oli yhden otteluvoiton päässä ja kotijoukkue aloittikin vahvasti. Markus Ruusu jukurimaalilla nappasi avauserässä useita tärkeitä koppeja.
Aiempien kohtaamisten tapaan peli oli vauhdikasta.
Teemu Turusen hyökkäysyritys päättyi sekasortoon ja maalin siirtymiseen.
Patrik Puistolan veto meni hiuksenhienosti ohi.
Kärppien urakointi palkittiin lopulta aivan avauserän lopussa. Arttu Hyry avasi osumalla myös pistetilinsä pudotuspeleissä.
Oululaisjohto ei kestänyt juuri erätaukoa pidempään. Toista erää ehti kulua pari minuuttia, kun Michal Kovařčík toi mikkeliläiset tasoihin.
Paras terävyys tuntui kotijoukkueelta kadonneen. Vieraat pistivät hanttiin sen mitä suinkin pystyivät.
Ennen erän puoltaväliä Jukurit siirtyi 2–1-johtoon kapteeni Pekka Jormakan johdolla.
Ottelua oli saapunut seuraamaan runsaslukuinen yleisö. Katsomotunnelmaa yritettiin herätellä muun muassa kärppälipuin.
Shokkihoitoa yleisölle tarjoili lopulta Linus Nässen, joka laukoi Jukurit ylivoimalla 3–1-johtoon. Vieraiden kaikki maalit syntyivät kymmenen peliminuutin sisällä.
Laidat saivat kyytiä pelin tiimellyksessä.
Vierasjoukkue loi lisää painetta kärppämaalille, mutta vahtivuorossa ollut Tomi Karhunen ei ottelun loppuaikana enää antautunut.
Kärppien vaihtoaition luukku ei suostunut enää sulkeutumaan. Lyhyen tuumaustauon jälkeen luukusta riipaistiin törröttävä metallilista parempaan talteen, ja peliä päästiin jatkamaan.
Päätöserässä nähtiin jälleen ryhdikkäämpi kotijoukkue. Vieraat kuitenkin puolustivat urheasti, vaikka isäntien vyörytys yltyi välillä hurjaksi.
Kärpät sai lopulta kirittyä maalin päähän. Kasper Björkqvist tuuletti 2–3-kavennusta railakkaasti.
Enempää maaleja ei illassa nähty ja Ruusu joukkoineen pääsi juhlimaan Mikkelin pudotuspelikevään jatkumista.
Samaan aikaan kun jukuripäädyssä juhlittiin, päästeltiin toisaalla kaukalossa vielä höyryjä. Nahistelusta jaeltiin lopulta lajitelma rangaistuksia ottelun loppuun.