Markus Ruusu nousi illan sankariksi Raksilassa – "Pidämme huolen, että tulemme vielä kerran tänne Ouluun"

LIIGA / Haastattelu
Markus Ruusu oli torstai-illan hahmo Oulussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Jukureiden maalivahti Markus Ruusu oli ilmiömäisessä vedossa mikkeliläisten ottaessa toisen voittonsa kuilun partaalta. Sarja jatkuu kuudennessa pelissä Mikkelissä lauantaina.

Mikkelin Jukurit otti torstai-iltana kautensa kannalta elintärkeän voiton, kun se kukisti Raksilan painekattilassa Kärpät lukemin 2–3.

Kotijoukkueen ensimmäisen erän lopun osumasta sisuuntunut Jukurit luisteli toiseen erään tyystin eri ilmeellä ja rynnisti erän aikana kahden maalin karkumatkalle. Tämä riitti loppuun saakka, kun Kärpät ei päässyt lopulta Kasper Björkqvistin viimeisen erän kavennusosumaa lähemmäksi.

– Hieno taistelu oli meiltä. Ensimmäiseen erään Kärpät tuli kyllä kovaa ja onneksi selvisimme siitä niin, että oli vain yhden maalin ero. Toiseen erään saimme parannettua peliä, pelasimme todella hyvin ja teimme tarvittavat maalit.

– Viimeinen erä oli sitten taas kunnon taistelua. Laitoimme kaiken peliin ja otimme lopulta voiton, totesi aavistuksen helpottuneen oloinen Markus Ruusu ottelun jälkeen.

Toisen erän maalikimarasta huolimatta voiton takuumiehenä hääri tällä kertaa ennen muuta joukkueen veräjänvartija Ruusu, joka piti joukkuettansa pystyssä erityisesti ottelun ensimmäisessä erässä, jossa mies venyi kiekon eteen peräti 18 kertaa. Yhteensä koko ottelussa mies ahkeroi yhteensä 33 torjunnan verran. Torjunnoista ainakin tusinan verran oli huippupelastuksia.

– Omakin pelaaminen on ollut ihan ok tässä sarjassa, mutta koko ajan pitää pystyä parantamaan. Tänään kaveri tuli kovaa otteluun, ja siinä olikin helppo päästä pelin mukaan, kun tuli niin paljon laukauksia.

– Siinä pitää mennä tietynlaiseen omaan kuplaan ja torjua vain niitä kiekkoja. Ei siinä oikein itse pysty muuhun vaikuttamaan.

Jatkuva kehittyminen keskiössä intensiivisissä ottelusarjoissa

Kuilun partaalta ottelusarjan kuudenteen peliin venyttänyt Jukurit on ollut voittopeleissään selvästi pirteämpi ja kehitystä on tapahtunut pelin joka osa-alueella. Eivät sarjan ensimmäiset kolmekaan peliä pelkkää Kärppien hallintaa olleet, mutta selkeästi veitsi kurkulla tyylinen -tilanne on tuonut Jukureista parhaat puolet esiin.

– Olemme ryhmänä koko ajan oppineet, että mitä tämä pudotuspelien voittaminen vaatii. Sitä ollaan tässä opittu. 

– Ja olihan sarjan ensimmäisissäkin peleissä ihan hyviä juttuja näkyvissä, mutta ne eivät  riittäneet voittoon. Toki on pakko sanoa, että niissä kaverikin oli myös hyvä. Olemme kuitenkin pystyneet koko ajan nostamaan tekemistämme, ja se on tärkeää tällaisissa sarjoissa, että pystyy jatkuvasti kehittymään. Se on ollut se avainjuttu.

Jukureiden kahden perättäisen voiton myötä ottelusarja on jälleen täysin avoin ja lauantain kuutospelissä joukkueella on kotonaan otollinen sauma laittaa sarja peräti tasoihin ja takaisin Ouluun seitsemänteen otteluun. 

Optimismia sarjan jatkumisen kannalta mikkeliläisille antaa eittämättä esimerkiksi läpi koko sarjan takkuilleen ylivoiman ensimmäinen onnistuminen sarjan neljännellätoista yrittämällä. Niin ikään Kärppien ylivoiman kanssa vaikeuksissa ollut alivoima onnistui tänään, eikä päästänyt maaliakaan lukuisista huipputonteista huolimatta.

– Kehitetään vaan omaa peliä. Olemme hyvällä tiellä tässä, kun tänään saimme nuo erikoistilanteetkin kuntoon. Se oli esimerkiksi tänään yksi iso juttu.

– Mutta ei muuta, katsotaan muutamia kehityskohtia tuossa ja pistetään taistelu päälle. Pidämme huolen, että tulemme vielä kerran tänne Ouluun, päätti Ruusu ytimekkäästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle