Mielipide

Lottovoitto Ouluun

LIIGA / Kolumni
Kärpät julkisti sunnuntai-iltana Juhamatti Aaltosen palaavan kotiin. Liigan parhaasta pelaajasta tuskin saadaan koko kautta Oulussa nauttia, mutta se ei haittaa, sillä Aaltosessa on jälleen kärppäleima.

Juhamatti Aaltosen sitouttaminen Ouluun on Kärpille lottovoitto. Siitäkin huolimatta, että sunnuntaina julkistettu sopimus sisältää pykälän, joka mahdollistaa kultaleijonan siirtymisen ulkomaille 3.11. jälkeen.

Henkisesti Aaltonen on jälleen sidottu puolen Suomen jengiin

Täytyy muistaa, että Aaltonen lähti kasvattajaseurastaan 2009 kesken sopimuskauden. Lopullinen läpimurto tapahtui Lahdessa ja kultaleijona-statuksen Aaltonen hankki Venäjän vuosinaan. Aaltosen kärppäleima himmeni eroprosessin aikana ja sen jälkeen huomattavasti.

Kun tiet Kärppien kanssa erkanivat, taustalla kummitteli vielä vahvasti kärppäperhettä järkyttänyt granlundgate, joka kasvatti monien mielikuvissa myös kuilua Aaltosen ja Kärppien välillä suuremmaksi kuin se todellisuudessa olikaan.

Tuore sopimus löi Aaltoseen jälleen uuden kärpän kuvan, eikä se fakta muutu miksikään, vaikka ulkomaat kutsuu kesken kauden.

Tämä koetaan kärppätoimistolla erittäin tärkeäksi. Henkisesti Aaltonen on jälleen sidottu puolen Suomen jengiin ja kaikille on selvää ettei kesken sopimuskauden Lahteen karkaaminen jättänyt pysyviä haavoja pelaajan ja seuran välille.

Tässä vaiheessa, liigakauden kynnyksellä, on kuitenkin turha murehtia koko kautta. Aaltonen on täällä nyt, joten nauttikaa vielä kun voitte.

» Lähetä palautetta toimitukselle