TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Kärpät kahmaisi Aaltosen hyökkäykseensä

LIIGA / Uutinen
Aaltonen taituroi tulevalla kaudella oululaisten riveissä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Juhamatti Aaltonen siirtyy Oulun Kärppiin.

Kärpät on tehnyt sopimuksen laitahyökkääjä Juhamatti Aaltosen kanssa. Aaltosen sopimus on yksivuotinen ja sisältää pykälän siirrosta ulkomaille.

- Upeata, että saimme Kärppiin yhden maailmanmestarin lisää. "Juhis" on kova kansainvälisen tason pelaaja. Hänen paluunsa on hieno juttu sekä meille että koko liigalle, sanoo urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

28-vuotias Aaltonen pelasi viime kaudella Elitserienin Röglessä. Iiläinen iski 42 ottelussa 31 (12+19) tehopistettä. Ennen Ruotsin-pestiään Aaltonen kiekkoili kaksi vuotta Metallurg Magnitogorskissa.

- Kun se portti (NHL) ei auennut, niin tämä kotiin jääminen ja Kärpissä pelaaminen tuli ajankohtaiseksi. Loistava vaihtoehto, kommentoi Aaltonen.

Kärppien kasvatti nähtiin kotimaan pääsarjassa viimeksi kaudella 2009-2010 Pelicansin paidassa. Silloin hän oli pistepörssin kahdeksas.

Aaltonen on maailmanmestari vuodelta 2011 ja kolminkertainen Suomen mestari.

Manninen jatkaa

Kärpät antoi lisäksi jatkosopimuksen hyökkääjä Sakari Manniselle. Nuori Manninen pelasi viime kaudella 38 Mestis-ottelua Hokissa pistein 13+16=29.

- Manninen on ansainnut sopimuksensa. Hän pelasi viime kauden miesten pelejä ja se on näkynyt tilannenopeudessa ja –kovuudessa, oululaisten päävalmentaja Lauri Marjamäki kehuu.

Manninen on Kärppien oma kasvatti, joka ei ole vielä päässyt tekemään SM-liigadebyyttiään.

» Lähetä palautetta toimitukselle