Mielipide

Lindell ei ansaitse ykköspuolustajan asemaansa

MAAJOUKKUE / Kolumni
Esa Lindell oli johtava puolustaja 2015 MM-kisoissa, samoin liigakauden 2014-15 paras puolustaja. Venäjän MM-kisoissa Lindell on ollut kiekollisena epävarma ja kamppailupelaamisessa pehmeä. Peliaika on kuitenkin Leijonien isoin, vaikka ei pitäisi.

AHL-puolustaja Esa Lindell pelaa Suomen ykkösparissa ja kakkosylivoimassa. Vastuuta tulee myös alivoimalla, ja isokokoisen puolustajan peliaika on Leijona-miehistön korkein.

Kaikki muistavat Lindellin dominoinnin Liigassa viime kaudella sekä Tšekin MM-kisoissa vuosi sitten. Valitettavasti päävalmentaja Kari Jalonen tuntuu tekevän peluutuspäätökset viime vuoden näyttöjen perusteella.

Lindell on ollut Venäjän MM-kisoissa kaukana ykköspuolustajan tasosta.

Lindell on nimittäin ollut Venäjän MM-kisoissa kaukana ykköspuolustajan tasosta.

Kiekko on polttanut pahasti Lindellin lavassa, minkä puolustaja itsekin myönsi Jatkoajan haastattelussa. Siniviivalta on syntynyt yksi maali, mutta huomattavasti useammin Lindell on hukannut kiekon. Karkeasti sanottuna myös Teemu Pulkkisen maalisarake näyttää nollaa, koska Lindell ei paikoista huolimatta syöttänyt loistavalle laukojalle.

Myös Lindellin puolustus- ja kamppailupelaaminen on ollut kaukana parhaasta tasosta. Aiemmin jämäkästi puolustanut nuorukainen on ollut askeleen tai pari jäljessä vastustajasta ja pelannut muutenkin pehmeästi.

Itse asiassa Lindellin pelaaminen on sen näköistä, että jokin vamma estää täysipainoista suoritusta. Jos näin on, niin sitä suuremmalla syyllä Lindellin esityksillä ei missään tapauksessa pitäisi olla Leijonien kärkipuolustaja ja peliaikaykkönen.

MM-kisat ei ole kuntoutusohjelma eikä kaikki pelaa -hengellä toteutettava jääkiekkoleiri.

Nyt pelataan MM-kullasta, minkä saavuttamiseksi jokaisen yksityiskohdan pitää olla huipussaan. Leijonat etenivät alkusarjasta puhtaalla pelillä jatkoon, ja viisikkopuolustus on ollut kurinalaista ja uhrautuvaa. Pudotuspeleissä kuitenkin yksikin virhe voi olla kohtalokas.

"Don't change the winning team" lausuu yksi jääkiekkoviisauksista. Sekä Leijonat että Lindell kuitenkin hyötyisivät pienistä peluutusmuutoksista. Ville Pokka voisi oikea käsi alhaalla pelaavana ottaa ylivoiman viivamiehen paikan. Tommi Kivistö taas pelasi vakuuttavasti Kanadaa vastaan ja voisi ottaa osan Lindellille annetuista peliminuuteista.

Oli Lindellin epävarmojen otteiden syy mikä tahansa, kuormituksen vähentämisellä on todennäköisempää saavuttaa hyötyä kuin peluuttamalla pakonomaisesti isoja minuutteja.

Keväällä 2015 Lindell oli Leijonien ykköspuolustaja. Kuluvana keväänä on jonkun muun aika nousta johtavaan rooliin, koska vuosimallin 2016 Lindellistä ei siihen ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle