Jatkoaika arvosteli Leijonat − Granlundille ja Sarokselle viisi tähteä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Mikko Koskinen sai Jatkoajan toimitukselta lähes täydet pisteet.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jatkoajan kisatoimitus listasi Leijonien pelaajat hopealle päättyneessä MM-turnauksessa ja arvioi, ketkä onnistuivat ja ketkä eivät.

Maalivahdit:

Mikko Koskinen **** ½
Koskinen oli Kari Jalosen papereissa ykkösvahti ja onnistui tonttinsa hoitamaan mallikkaasti. Paransi otteitaan peli peliltä ja esitti aina perusvarmaa torjuntatyöskentelyä.

Juuse Saros *****
Saroksen nollaputki jatkuu ja jatkuu. Vieläkään mies ei ole päästänyt ensimmäistäkään osumaa taakseen MM-tasolla kolmessa ottelussa. Ne kaksi ottelua, jotka tässä turnauksessa pelasi, oli mieheltä hyvää suorittamista.

Niklas Bäckström
Kokenut veskari ei pelannut turnauksessa minuuttiakaan, mutta toi varmasti rauhallisuutta ja hyvää kokemusta koko joukkueeseen.

Koskinen pelasi hyvän turnauksen.
Koskinen pelasi hyvän turnauksen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Puolustajat:

Juuso Hietanen *** ½
Hietanen oli positiivisella tavalla kohtalaisen näkymätön, mutta onnistui myös pisteiden teossa. Oli Suomen parhaita puolustajia.

Topi Jaakola ***½
Kokonaisuutta katsoen odotuksia vastaava turnaus. Ei höntyillyt liikaa, vaan pelasi varmasti läpi turnauksen.

Tommi Kivistö ****
Nousi kokoonpanoon vasta myöhemmässä vaiheessa turnausta, mutta hoiti roolinsa kohtalaisen hyvin. Alkusarjassa tullut maali oli bonusta.

Lasse Kukkonen ** ½
Kukkonen tuli taas MM-kisoihin, mutta vauhti ei tahdo riittää enää. Paineen alle tuli turhankin kovaa kiire, mutta oman maalin edustalla kunnioitettavaa tekemistä.

Esa Lindell **
Lindellin piti olla Suomen ylivoiman kantava voima viivalla ja puolustuksen hyökkäyksellinen johtaja. Ei onnistunut suorittamaan viimevuoden tasolla, eikä täyttänyt odotuksia.

Atte Ohtamaa **** ½
Ohtamaa yllätti positiivisesti olemalla oman puolustuspään lisäksi erittäin hyvä kiekollisena. Odotuksiin nähden loistava turnaus.

Ville Pokka ***
Pokalta olisi voinut odottaa enemmän hyökkäyspäässä, mutta oli hyvä omalla puolustusalueella. Jakoi usein hyviä avauksia.

Anssi Salmela ***
Salmen kisat loppuivat lyhyeen, kun vamma poisti miehen pelikentiltä. Muutaman ottelun aikana suorittaminen oli kuitenkin hyvää.

Atte Ohtamaa yllätti positiivisesti.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Hyökkääjät:

Sebastian Aho ****
Aloitti hieman vaisusti, mutta paransi koko ajan loppua kohden. Huipentumana kaksi maalia välierässä. Ei tuntunut löytävän viidellä pelattaessa kunnon kemiaa ketjukavereihin missään vaiheessa turnausta.

Aleksander Barkov ***½
Oli äärimmäisen hyvä ja varma etenkin omassa päässä. Kuumeilu sekoitti suunnitelmia, joutui jättämään yhden ottelun väliin, eikä ollut enää sen jälkeen aivan parhaimmillaan.

Mikael Granlund *****
Suomen tärkein hyökkääjä näissä kisoissa. Iski hienoja osumia ja koko ajan vaarallinen kiekon saadessaan. Loi maalipaikkoja jopa yksin lähes tyhjästä, kuten finaalin avauserässä.

Jussi Jokinen ****½
Hyökkäyksen kokeemman osaston tähtiä. Hieno yhteys ketjukaverien kanssa ja mukavat tehot.

Mikko Koivu ****½
Leijonakuningas. Johti joukkoja, puolusti äärimmäisen kurinalaisesti ja samalla oli hyökkäyspäässä tehokas.

Leo Komarov ****
Tuttu Komarov näissäkin kisoissa. Taisteli kiekon kanssa ja ilman, ajoi vastustajat välillä raivon partaalle, mutta itse oli hyvin kurinalainen.

Jarno Koskiranta ****
Tasaista suorittamista koko kisojen ajan. Hyvä pelaaminen viidellä viittä vastaan toi myös ylivoimavastuuta turnauksen edetessä. Positiivinen yllätys.

Patrik Laine ****
Iski hienoja maaleja etenkin turnauksen alussa, mutta etenkin finaalissa menetti paljon kiekkoja. Valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Jani Lajunen ***½
Hoiti oman, pienen roolinsa aina kun kutsu kentälle kävi. Pelasi Barkovin tilalla "Sashan" ollessa kuumeessa, mutta ei pystynyt avaamaan pistetiliä kakkosketjussakaan.

Antti Pihlström ***½
Valinta herätti paljon kummastusta, mutta pelasi etenkin alkulohkossa todella hyvin. Hiukan katosi loppua kohden mentäessä, mutta kiituri jätti kyllä kentälle kaikkensa jälleen.

Teemu Pulkkinen **½
Vaikea saada onnistumisia, kun ei pelaa oikeassa roolissa. Viiletti nelosketjussa ja sen jälkeen ylimääräisenä hyökkääjänä. Maalitili jäi maalintekijältä turnauksessa avaamatta.

Mika Pyörälä ****
Kolmosketjun roolissa loistava. Pelasi vahvasti puolustavassa roolissaan etenkin alivoimilla, mutta sai aikaan mukavasti myös tehoja.

Mikko Rantanen ***½
Toi nelosketjuun sen kaipaaman energiaruiskeen. Tehot jäi vähäisiksi, mutta niin jäi lopulta roolikin. Isokokoinen hyökkääjä pelasi hyvin molempiin suuntiin.

Tomi Sallinen ***
Puolustavassa roolissa taisteli ja väänsi hyvin. Turnauksen alussa todella hyvä, mutta oli isoja maita vastaan ajoittain ongelmissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle