McDavid kultajuhlien hetkellisestä siirtymisestä: ”Olihan se hauska juhlia kahdesti”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Connor McDavid pääsi juhlimaan MM-kultaa ensimmäisessä aikuisten MM-turnauksessaan 19-vuotiaana.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kanada iski Suomen verkkoon 2−0-osuman vain alle sekunti päätössummerin soinnista. Kanadalaisjuhlat alkoivat välittömästi, mutta jo lentäneet kamppeet kerättiin vielä jäältä ja kiekko vietiin vielä kerran keskiympyrään.

− En tiedä, mitä me siinä ajattelimme. Näimme vain kiekon lipuvan tyhjään maaliin ja kellon tikittävän alas. Olihan se hauska juhlia kahdesti, Kanadan oma ihmepoika Connor McDavid hymähti ottelun jälkeen.

McDavid itse keräsi MM-turnauksessa tehot 1+8. Ainoa maali syntyi finaalissa Suomen verkkoon. McDavid ajoi avauserässä vahvasti maalille ja kiekko upposi Mikko Koskisen selän taakse läheltä tulleen vedon jälkeen.

− Siinä oli hiukan onnekasta pomppua, McDavid virnisti.

Suomi ja Kanada kohtasivat jo alkulohkokamppailussa, jossa Suomi oli selvästi Kanadaa edellä. Ennen finaalia kanukit olivat selvästi opiskelleet Leijonien pelikirjan läpi.

− He pelasivat hyvin ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta sovitimme peliämme hiukan heihin finaaliin lähdettäessä, emmekä antaneet heille montaa maalintekopaikka, McDavid pohti.

Lopulta Suomen kunnolliset maalipaikat pystyi finaalissa laskemaan yhden käden sormilla.

− Onnistuimme hallitsemaan kiekkoa nyt paljon paremmin, saimme hyviä hyökkäyksiä, emmekä antaneet heille maalintekopaikkoja. Meidän puolustuksemme oli vahvaa, ja maalilla [Cam] Talbot oli mahtava, Edmonton Oilersin tähti totesi ennen lähtemistään kultajuhliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle