Barkov taistelun jälkeen: "Jätimme kentälle kaiken"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kanada onnistui tässä kohtaamisessa koko pelin ajan nollaamaan Suomen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kanada onnistui nollaamaan Suomen estämällä etenkin hyökkäyksiin lähdöt. Puolustus ja maalivahtipeli Suomelta onnistuivat puolestaan paremmin.

− Tänään kaikki jäi kiinni hyökkäyspelaamisesta. Kanadalla oli kiekko hallussa varmasti 80 prosenttia peliajasta meidän pelipäädyssä.

− He pyörittivät peliä meidän päädyssä ja me puolustimme hyvin. Mikko Koskinen maalilla antoi meille torjunnoillaan jälleen mahdollisuuden voittaa ottelu. Mutta me emme pystyneet pysymään kiekossa kiinni ja luomaan paikkoja Kanadan maalille.

Kanada onnistui nyt pelaamaan koko ottelun samalla tavalla, kun se kiusasi Suomea edellisessä kohtaamisessa vain ensimmäisen erän ajan.

− Edellisessä ottelussa Kanada pelasi ensimmäisen erän hyvin ja nyt he pelasivat kolme erää samalla tavalla. Siiloin me ei pärjätty ensimmäisessä erässä, mutta toisessa ja kolmannessa erässä pelasimme omaa peliä ja pääsimme peliin mukaan.

− Koskinen on antanut meille mahdollisuuden ratkaista nämä ottelut meille. Meidän vahvuus on ollut varma maalivahti ja vahva puolustus.

− Tänään oli se kaikkein tärkein peli, emmekä me saaneet tehtyä maaleja. Maaleilla nämä ottelut kuitenkin voitetaan.

Liikkeellä on ollut huhuja, että Barkov olisi pelannut vajaakuntoisena.

−  Sellaiset huhut eivät pidä paikkaansa.

Barkov myöntää, ettei Suomi onnistunut pelaamisessaan, mutta taistelua oli koko pelin ajan.

− En voi sanoa, että olisimme pelanneet hyvin tänään. Me taistelimme kyllä ja jätettiin kaikkemme tuonne kentälle, mutta Kanada oli tänään parempi ja me ei voitu sille mitään. Alivoimalla onnistuttiin, kun sitä jouduttiin pelaamaan. Ei vaan riittänyt hyökkäystehot tänään.

− Tottakai tämä on todella iso pettymys. Valmistauduimme hyvin peliin ja kaikkemme annettiin kentällä, mutta vastustaja oli vaan parempi.

− Kyllä hopeaakin osaa arvostaa, ja varmaan myöhemmin vielä enemmän. Kaikki ajatukset olivat kuitenkin voittamisessa ja olimme siihen valmistautuneet.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös