Mielipide

Kiekko-Vantaan pelaajien loppuarvosanat kaudelta 2004-2005

MESTIS / Kolumni
Jatkoajan Kiekko-Vantaa-toimitus jakoi jokaiselle lohipaidassa kiekkoilleelle pelaajalle yleisarvosanan päättyneestä kaudesta.

#4 Matias Loppi 9+

Joukkueen kirkkain tähti, jonka pelinlukutaito on aivan omaa luokkaansa. Ketjukaverit eivät aina päässeet jyvälle tämän nokkelista oivalluksista, joten välillä mies olisi voinut yrittää ratkaisua itsekin.

#5 Marko From 7½

Perusvarma pakki, joka ei mitään elämää suurempaa esittänyt. Teki harvoin mitään kardinaalimokia, mutta soitti suutaan ja kulutti jäähypenkkiä ehkä hieman liikaa.

#7 Antti Nyrhinen 7

Kiekollisena hyvän puolustajan alkukausi sujui melko kuutamolla, mutta loppukaudesta tämä kunnostautui ja venyi kelpo suorituksiin.

#8 Kimmo Pikkarainen 9-

Kiekko-Vantaan ehdoton ykköspakki, jonka tehot 11+21 riittivät puolustajien pistepörssin toiseen sijaan. Kovan ja tarkan lämärin omaava puolustaja saa kuitenkin pientä miinusta 68:sta jäähyminuutistaan, ja aika harva ykköspakki tekee pudotuspeleissä oman maalin..

#9 Tuomas Nikoskelainen 8

Pieni ja nopea hyökkääjä nakutti pisteitä tasaiseen tahtiin, muttei esittänyt mitään ekstraa ja hukkui näin ollen massaan. Hirmulämärin sihdissä aavistuksen verran parantamisen varaa.

#10 Petri Pitkäjärvi 6+

Kiekko-Vantaa-ikoni Pitkäjärven kauteen mahtui loukkaantuminen sekä vaivaiset kuusi tehopinnaa. Kausi oli jo pelkästään tilastojenkin valossa miehen kehnoin lohipaidassa.

#11 Patrik Lostedt 5½

Tikkurilan Rocky Balboa. Yritti haastaa tappeluun kaikkea mikä liikkuu - ja vähän muutakin. Pelikiellot yhtenä syynä joukkueen pakkipulaan.

#13 Tuomo Jääskeläinen 8+

Helposti provosoituva Jääskeläinen napsi välillä tyhmiä jäähyjä, mutta muodosti yhdessä Matias Lopin ja Tuomas Nikoskelaisen kanssa sellaisen tehovitjan, että alta pois. Viimeisteli läpiajot hyvällä prosentilla.

#14 Petteri Linnonmaa 8½

Syksyn loppupuolella remmiin liittynyt hyökkääjä jaksoi aina tsempata loppuun asti, tilanteesta viis. Miehen olisi kuitenkin odottanut takovan enemmän kuin kahdeksan tehopinnaa, vaikka pelasikin vain noin puolet
kaudesta.

#16 Jani Södö 7½

Odotuksiin nähden heikohko kausi, mutta enimmäkseen perusvarmaa työskentelyä.

#18 Matti Luoma 6½

Lähestulkoon kulttipelaajan mainetta nauttivan hyökkääjän kausi oli rikkonainen mm. sairastelujen takia, eivätkä pelit ottaneet syksyllä sujuakseen. Keväällä mies kuitenkin löysi peli-ilon ja tulosta alkoi syntyä. Kymmenen tehopinnaa sivuaa miehen aiempaa kausikohtaista piste-ennätystä Mestiksessä.

#19 Heikki Löfman 6-

Joukkueen synkin teholukema -12 kertoo miehen kaudesta kaiken olennaisen, eikä se tarina ole kovinkaan mairitteleva.

#20 Riku Rahikainen 7½

Vahva ja isokokoinen hyökkääjä syyllistyi usein turhiin jäähyihin, eikä boksista ole kovin helppo auttaa muuta joukkuetta. Kylkivamma sotki loppukautta, mutta talvella taotut tehot 3+5 ovat mukiinmenevä suoritus. Pelasi paljon alivoimaa toisen hyvän kulmavääntäjän, Luoman, kanssa.

#21 Iippo Suutarinen 7-

Joulutauolla joukkoon liittynyt Suutarinen pelasi ihan mukiinmenevästi Luoman ja Rahikaisen kanssa nelosketjussa, ei tosin esittänyt mitään erikoista. Miehellä olisi ollut mahdollisuuksia useampaankin kuin yhden maalin viimeistelyyn, mutta jos kiekon hukkaa kolmessa perättäisessä läpiajossa, niin minkäs teet..

#25 Mikko Kainulainen 8

Saksaan ensi kaudella suuntaava Kainulainen oli lohipaitojen kolmanneksi paras pistemies tehoin 11+18. Edelliskausien kaltainen huippuvire uupui, eikä mies näin ollen päässyt erityisemmin loistamaan. Pelasi kuitenkin siististi ottaen tililleen vain kymmenen jäähyminuuttia.

#39 Antti Niemi 9-

Vasta 21-vuotias maalivahti oli usein puolustuksen tuki ja turva. Kun muulla joukkueella tärisivät kädet ja polvet, otti Niemi kiekot kylmästi kiinni. Pitkä sarja vaati kuitenkin veronsa ja välillä lipsahteli helpompiakin maaleja, etenkin kun vastassa oli ns. heikompi joukkue.
Miehen olisi suonut syttyvän myös niitä joukkueita vastaan, mutta karttuvan kokemuksen myötä sekin vika korjaantunee.

#44 Olli Julkunen 8-

Edelliskausi antoi odottaa paljon parempaa. Mies ei vaikuttanut olevan aivan täysillä mukana otteluissa, ja jätti usein käyttämättä parhaita ominaisuuksiaan. Kaikesta huolimatta mukava pistesaldo, ja teholukemakin näyttää plussaa.

#55 Janne Lehtinen 8+

Lehtisen laukaus on aivan omaa luokkaansa, eikä mies epäröinyt käyttää sitä, vaan oli joukkueen toiseksi ahkerin laukoja. Vajaasta 200:sta laukauksesta upposi 12, mikä oli ehkä ennakko-odotuksiin nähden vähän. Alkukausi meni pimennossa, mutta kauden edetessä mies nousi paremmin ja
paremmin esille.

#94 Mikko Juutilainen 7+

Alkukausi hyökkääjänä ei täysin vakuuttanut, mutta siirto pakin paikalle nosti miehen osakkeita. Vaikka omassa päässä olikin muutamia heikkoja hetkiä, oli peli useimmiten varmaa.

Myös he kantoivat lohipaitaa kaudella 2004-2005

Federico Bobba

Tammikuussa remmiin liittynyt Bobba pääsi torjumaan kahdessa ottelussa, joista muodostuikin komea, yli 94:n torjuntaprosentti.

Jussi Erkkilä

Nuori pakki pelasi alkukaudesta lähinnä A-juniori-otteluja, mutta vapauduttuaan armeijan harmaista mies pääsi myös Mestis-jäille. Melko epävarmoja esityksiä.

Ari Kumpula

Pelasi vain vajaat puoli ottelua koko kauden aikana.

Juha Koivisto

Vuonna 1984 syntyneelle Koivistolle ei herunut jääaikaa niin paljon, kuin mitä ehkä olisi toivottu. Nopea hyökkääjä jätti kuitenkin itsestään positiivisen kuvan, mikä lupailee hyvää ensi kautta ajatellen.

Teemu Kolehmainen

Polvivamma pilasi kauden heti alkuunsa. Yhdeksässä ottelussa mies esitti kuitenkin enimmäkseen perusvarmaa peliä ja sai aikaan tehot 1+3.

Mikko Sipola

Pelasi enimmäkseen A-junioreissa, mutta sai muutaman näytön paikan Mestiksessäkin.

Jonni Talas

Hyvin ailahtelevia esityksiä niin pakkina kuin hyökkääjänäkin. Koki siviiliammattinsa tärkeämmäksi ja ripusti hokkarit naulaan.

Sebastian Schlegel

Talaksen tavoin ailahtelevia esityksiä ennen päätöstä uran
lopettamisesta.

Ilpo Salmivirta

Tapparassa kautensa aloittanut ja keväällä yhtenä Salamoiden parhaista pistenikkareista toiminut Salmivirta ei saanut Vantaalla läheskään yhtä paljon aikaiseksi kuin Kirkkonummella, mutta pelasi siististi ja varmasti.

Joonas Rönnberg

Vantaata muutama kausi sitten edustanut, tätä nykyä Ilveksessä kiekkoileva isokokoinen Rönnberg kävi muutaman kerran rymistelemässä Mestis-kaukalossa syksyllä.


Mikko Pukka

Tappara-laina Pukka oli pakkipulan aikana kuin taivaan lahja
Vantaalaisille.

Jarkko Pyymäki

Rönnbergin tapaan mies teki parin ottelun melko mitäänsanomattomattoman visiitin
lohipaidassa.

Matias Schantz

Vantaalaisyleisölle tuttu Schantz kokeili onneaan Jokereissa, mutta päätyi muutaman ottelun ajaksi lainalle lohipaitaan, minkä jälkeen ura jatkui Norjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle