Voittomaalin viimeistellyt Lajunen: "Jos ei siitä tee, niin ei tee mistään”

LIIGA / Haastattelu
Lajusen voittomaali syntyi Veli-Matti Savinaisen huippusyötöstä.
Kuva © Jarno Hietanen

Vähämaalisen ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta kauden 13:nnen maalinsa viimeistellyt Jani Lajunen.

- Oli aika helppo työ viimeistellä kun tuli todella hyvä syöttö siihen. Jos ei siitä tee, niin ei tee mistään. Ihan hyvät fiilikset jäi pelistä, Lajunen kertasi ottelun jälkeen.

Etenkin kevätkaudella nousujohteisesti esiintynyt Lajunen näkee kautensa sujuneen vuoristoratamaisesti.

- Vaihtelevasti on mennyt, välillä paremmin ja välillä huonommin. Ei nyt ihan pyyhettä tarvitse heittää kehään. Joukkue on pelannut niin hyvin, että tässä on helppo olla mukana. Tekee vaan sen oman homman niin hyvä tulee.

Runkosarjavoittoaan varmistelleen Tapparan maalintekotehokkuus on viime aikoina yskinyt. Lajusen mukaan kovaa vauhtia lähestyvä kevät näkyy joukkueiden pelaamisessa.

- Ei olla saatu 5 vs. 5 pelissä niin paljon maaleja kuin oltaisiin haluttu. Se on semmoista välillä, varsinkin keväällä, kun kaikki puolustavat todella hyvin. Maalintekoon pitää panostaa.

Tapparan pelaamiseen on omalta osaltaan vaikuttanut myös joukkueen alati elävä kokoonpano.

Viimeisimpinä tamperelaisten riveihin liittyneet Blake Parlett ja vanha tuttu Kristian Kuusela ovat Lajusen mukaan tehneet vahvan sisääntulon.

- Mielestäni he ovat tulleet todella hyvin sisään ja pelanneet hyvin. Auttavat varmasti joukkuetta jatkossa. Vähän rikkonaista on ollut kokoonpanossa, toivottavasti saadaan kaikki miehet kehiin, Lajunen totesi.

Vaihtelevat ketjurotaatiot ovat tuoneet omat haasteensa myös väkivahvan sentterin pelaamiseen.

- Äijää vaihtuu koko ajan ja on vähän erilaista kombinaatiota. Ei se aina helppoa ole. Kaikki tietävät kuitenkin mitä pitää tehdä.

Tapparalla ei ole jäljellä olevissa runkosarjaotteluissa enää suurta tuloksellista panosta. Pelailuun ei kuitenkaan voi sortua, sillä pelaamisessa on vielä kehitettävää.

- Pitää parantaa puolustamista ja tiiviyttä, tänäänkin kaveri sai todella paljon hyviä maalipaikkoja. Pyritään saamaan ne pois ja hyökkäyspäähän tehoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle