Tappara tarrasi entistä tiukemmin runkosarjan voittoon − "Raaka peli Ranualla"

LIIGA / Raportti
Lajunen oli Jukureita vastaan maalinedustan valtias.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara pyrki vankistamaan sarjan piikkipaikkaansa Jukurien kustannuksella. Mikkeliläiset puolestaan käyvät omaa kamppailuaan pudotuspelipaikasta. Molemmilla joukkueilla oli siis kova panos illan otteluun.

Tappara ja Jukurit taistelivat tasaisesti pisteiden kohtalosta Tampereella. Kotijoukkueen peli lähti käyntiin yskähdellen, mutta kirvesrinnat onnistuivat tekemään tarvittavat maalit 2−1-voittoon päättyneessä ottelussa.

Tappara tarvitsee vielä kaksi pistettä lisäeroa takaa-ajajiin varmistaakseen runkosarjan voiton.

Vierasjoukkue Jukurit aloitti pelin hyvin, ja sai keskialueen viisikkopelinsä kuntoon nopeasti. Pelin ensimmäinen hyvä paikka avautui kuitenkin Tapparalle. Henrik Haapala käänsi kiekon maalille, mutta Teemu Nurmi ei vielä tässä vaiheessa onnistunut maalinteossa.

Tappara pelasi avauserässä paikoin erittäin huolimattomasti. Muun muassa Valtteri Kemiläinen oli ongelmissa liukkaiden mikkeliläishyökkääjien kanssa. Teemu Tallberg ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään Tappara-puolustajan sekoilua.

− Alkussa Jukurit oli vahva ja luisteli hyvin. Toiseen erään saimme hyvin rytmistä kiinni, kertaili Tappara-päävalmentaja Jussi Tapola ottelun jälkeen.

Myös Henrik Koivistolla oli tuhannen taalan paikka ohittaa Teemu Lassila, mutta veto kimposi tolpasta ulos.

Sini-oranssin puolustuksen kokenein pelimies Pekka Saravo aiheutti huolimattomuudellaan Topi Nättisen karkumatkan. Lassila kesti kuitenkin tämänkin yrityksen. Liekö Tappara-puolustus ollut sekaisin siitä syystä, että norjalainen Alexander Bonsaksen oli huilivuorossa maajoukkuekomennuksen jälkeen. Lisäksi Aleksi Salonen pelasi keskushyökkääjänä.

Tappara piristyi avauserän lopulla, ja hyvä vire jatkui toisessakin erässä. Kotijoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaakin, mutta Sami Rajaniemen maali pysyi koskemattomana.

− Laitoimme tänään itsemme likoon ja haastoimme hallitsevan − ja ehkä tulevankin mestarin tiukalle. Annoimme kaikkemme, tiivisti Jukurien päävalmentajana toiminut Ville Nieminen

Risto Dufva oli sairastumisen takia sivussa.

Tappara kilautteli toisessa erässä Jukurien maalin tolppia, ja Sebastian Revolla oli läpiajomahdollisuus. Kuitenkin vasta erän lopulla Jani Lajusen kääntö maalin edestä Teemu Nurmelle takaviistoon avasi isännille johtomaaliin johtaneen tilanteen.

Jukurit näytti taistelijan luonnetta päätöserässä tullessaan tasoihin heti kättelyssä. Hetkeä myöhemmin Jukurien kultakypärä Zach Budish sai kaksiminuuttisen, jonka aikana Lajunen pääsi sipaisemaan 2−1-maalin − jälleen maalin edestä.

− Harjoittelemme suhteellisen kovaa kevättä varten vielä tässä vaiheessa. Kun pudotuspelit alkavat, niin pitää pystyä pelaamaan, kertoi Tapola Tapparan arjesta runkosarjan lopulla.

Jukureille oli käydä kardinaalimunaus, kun he olivat kiekotella pelivälineen omaan tyhjään maaliin, kun Tapparalla oli siirretty rangaistus päällä. Lopulta ylivoiman alettua Jukurit moukaroi tiiviisti Lassilan maalia, mutta Turo Asplundin ja Koiviston yritykset kilpistyivät hyvin pelanneeseen maalivahtiin.

− Raaka peli Ranualla. Peli ei jäänyt kiinni maalipaikkojen vähyydestä. Nämä ovat niitä paikkoja, joissa pelaajat nousevat seuraavalle tasolle. Tämä on eri sarja ennen joulua ja sen jälkeen, pohdiskeli Tappara-legenda Nieminen, joka ei kaikesta huolimatta nostanut jalustalle päävalmentamista Hakametsässä.

Vaikka Nurmi ei onnistunutkaan tekemään illan toista osumaansa tyhjään mikkeliläismaaliin viimeisillä minuuteilla, kairasi tamperelaisjoukkue itselleen kolme pistettä ja otti runkosarjan piikkipaikan entistä tiukemmin haltuunsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle