Valtteri Viljanen: "Korjataan sitten myöhemmin työn hedelmät"

LIIGA / Haastattelu
Valtteri Viljasessa on potentiaalia huippupuolustajaksi.
Kuva © Joonas Hautamäki
Ässien puolustaja Valtteri Viljanen oli torstai-iltana SaiPaa vastaan erittäin hyvässä vireessä. Kaksi maalia ottelussa syöttänyt Viljanen on nostanut tasoaan tasaisesti kauden edetessä. Työtä on kuitenkin vielä paljon edessä.

Ässät pelasi kauden ensimmäisen torstain kotiottelunsa ja se näytti joukkueelle maistuvan, vähäisestä katsojamäärästä huolimatta. SaiPa oli vastaantulijan roolissa, kun Ässät hurjasteli 7−1-murskalukemat.

Yksi illan näkyvimmistä hahmoista oli 20-vuotias puolustaja Valtteri Viljanen. Viljanen oli voiton jälkeen vaatimattomalla tuulella lukemien suhteen.

− Numerot eivät kerro kyllä ihan koko totuutta. Tuuriakin kävi sopivasti, kun satuimme osumaan niin hyvin maalipaikoistamme, puolustaja toteaa.

Selvästä voitosta huolimatta Viljanen antoi tunnustusta myös vastustajalle.

− SaiPa on yleensä hankala vastus, eikä pelaaminen nytkään niin helppoa ollut. Heillä on vahvoja kavereita, joiden kanssa on ilkeä vääntää kulmissa.

Viljanen jakoi syötöt Mike Heddenin 1−0-avausmaaliin ja Jarno Kärjen hienoon 5−1-maaliin. Erityisesti Heddenin läpiajoon lähettänyt syöttö oli kaunista katseltavaa. Puolustaja itse rauhoitteli kohinaa syöttönsä ympärillä. Vähättelevään tyyliin, kuten usein on tapana.

− Juha Kiilholma syötti oikeaan laitaan ja koitin avata Heddenille. Silmät kiinni laitoin vähän sinnepäin, Viljanen sanoi pilke silmäkulmassa.

Viljasen otteet ovat parantuneet kauden edetessä, ja varsinkin vuoden vaihteen jälkeiset ottelut ovat olleet vahvoja. Puolustaja on itsekin tyytyväinen pelaamiseensa, mutta pitää jalat maassa.

− Kyllä oma pelaamiseni on eteenpäin mennyt ja totta kai tässä parempaan päin pyritään. Koitetaan kehittyä niin henkisesti kuin fyysisestikin pelaajana. Korjataan sitten myöhemmin työn hedelmät. Yksi suunta tässä vain on, ja se on ylöspäin, Viljanen päätti määrätietoisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle