USA:n tähti Roslovic: "Meillä on eniten tahtoa ja voitonnälkää"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Roslovic taisteli kiekosta Ruotsalaisen kanssa alle 18-vuotiaiden kisoissa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Jack Roslovic lukeutuu USA:n joukkueen nimekkäimpiin pelaajiin vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Alle 18-vuotiaiden kultaa voittanut hyökkääjä odottaa nuorten kisoja innolla.

Jack Roslovic voitti vuoden 2015 alle 18-vuotiaiden kisoissa Yhdysvaltain kanssa maailmanmestaruuden. Nyt Kanadaan matkaavassa amerikkalaisten nuorten joukkueessa Roslovicille on tarjolla iso rooli ja vastuuta pisteistä.

Viime kaudella Roslovic kiekkoili Miamin yliopistossa, mutta täksi kaudeksi hän siirtyi AHL-joukkue Manitoba Mooseen. Kyseessä on Winnipeg Jetsin farmijoukkue.

− Miesten sarjassa pelaaminen on tuntunut todella hyvältä. Pelaajat siellä ovat hieman vanhempia ja fiksumpia. Olen kehittynyt viime vuoteen verrattuna monella eri osa-alueella, Roslovic listaa.

25 ottelussa Moosen paidassa on syntynyt tehot 8+11=19. Teholukema on hieman pakkasella, viiden pykälän verran.

− Olen viime vuoteen verrattuna paljon voimakkaampi. Teen myös päivittäin töitä luisteluni kanssa. Olen myös nopeampi kuin ennen. Mielestäni olen erittäin tilannenopea pelaaja.

NHL, Laine ja kumppanit

Jetsin ensimmäisen kierroksen varaus Roslovic on hyvin perillä siitä, millainen NHL-organisaatio on kyseessä.

Nuorta energiaa pursuavasta joukkueesta nousee esiin Patrik Laineen nimi. Roslovic myöntääkin, että olisi tulevaisuudessa hienoa olla suomalaisen ketjussa keskushyökkääjänä.

− Olisihan se hienoa, mutta siellä on monia muitakin hyviä pelaaja, muistuttaa Roslovic.

Viime vuonna nuoret yhdysvaltalaiset voittivat MM-pronssia. Näiden kisojen amerikkalaisryhmässä on Roslovicin mukaan sopiva innostus ilmassa koko ajan.

− En ole kaikkein äänekkäin kaveri, mutta yritän auttaa ja neuvoa, jos joku kysyy apua. Jäällä johdan esimerkillä ja teoilla, täräyttää Roslovic.

Parrasvaloissa kilpailu on äärimmäistä

Alle 20-vuotiailla oli Plymouthissa turnaus kesän lopulla. Siellä jalkeilla oli kaksi joukkueellista Yhdysvaltojen kärkinuoria. Roslovic näkee, että kilpailutilanne pakottaa nuoret kiekkoilijat kehittymään.

− Meillä on eniten tahtoa ja voitonnälkää. Kokoonpanossamme on riittävästi syvyyttä mestaruuden voittamiseen.

Itse kisatapahtumasta on tulossa iso, sillä isäntäkaupunkeina toimii kaksi kanadalaisen kiekkoilun mahtikaupunkia − Toronto ja Montreal.

− Kisanäyttämöinä on kaksi upeaa areenaa ja hyvää kaukaloa. Jokaisella joukkueella on paljon taitoa, joten varmasti saamme hyvät kisat aikaiseksi. 

Yhdysvallat pelaa alkusarjan Toronton lohkossa, jonka muita kärkimaita ovat Venäjä ja Kanada. Suomi pelaa Montrealin lohkossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle