Tuokkola tyytyväinen Ilveksen peli-ilmeeseen

LIIGA / Haastattelu
Tuokkola käskytti joukkuettaan tänään ensimmäistä kertaa.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen tuore päävalmentaja Tuomas Tuokkola ei saanut joukkueestaan puristettua maalia irti vielä ensimmäisessä ottelussa. Hän oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

Kahden vuoden sopimuksen Ilveksen kanssa joulukuussa solminut Tuomas Tuokkola hälytettiin tällä viikolla yllättäen joukkueen penkin taakse, kun seuralegenda Raimo Helminen siirrettiin päävalmentajan paikalta sivuun.

Tuokkolan ensimmäinen ottelu paikallisvastustaja Tapparaa vastaan päättyi 3-0-tappioon. Tuore päävalmentaja näki kuitenkin ottelussa myös positiivisia elementtejä.

- Olen ihan tyytyväinen siihen, mitä joukkue tänään esitti. Hyvä mieli ja olo jäi pelistä. Tottakai tappio on aina tappio, eikä se siihen auta, Tuokkola mietti.

Ilves laukoi vastustajaansa enemmän laukauksia kohti maalia, mikä on tällä kaudella tupsukorville melko harvinaista herkkua.

- Tällaisen pelillisen esityksen jälkeen on hyvä jatkaa huomiseen. Katsotaan tuota vastustajan rosteria, että kuinka hyvä se on ja sitten katsotaan että me voitettiin maalipaikat kuitenkin. Kyllä siinä on tehty jotain asioita oikein, että päästään sinne maalipaikoille, Tuokkola analysoi.

Tuokkola oli ehtinyt vetää joukkueelle vasta yhdet jääharjoitukset, mutta pelillisessä ilmeessä oli selvästi jo muutoksia Helmisen aikakauteen. Joukkue piti kiekkoa huomattavasti pidempään ja päätykiekot lähes loistivat poissaolollaan. Ongelmia oli lähinnä keskialueen ylityksissä.

- Kyllähän se kuuluu peliin, että keskialueesta ei niin vaan mennä läpi. Tappara on kuitenkin keskialueen pelaamisessa tällä hetkellä liigan paras joukkue, niin siihen nähden mielestäni suoriuduttiin oikein hyvin.

Ilves on tehnyt liigassa ylivoimaisesti vähiten maaleja. Joukkue jäi tänäänkin nollille, mutta Tuokkola ei kuitenkaan näe tilannetta toivottamana.

- Päästiin tänään jo ihan hyvin maalipaikoille, niin kyllä niitä maalejakin sieltä alkaa tulla. Ei tässä pelissä mikään tapahdu sormia napsauttamalla, Tuokkola kertoi.

Syvällisempiä analyysejä Tuokkola ei suostunut pelistä tekemään.

- Olen nyt nähnyt 60 minuuttia peliä, ei siitä hirveästi voi analysoida. Sovittiin pelaajien kanssa, että annetaan menneiden olla menneitä ja katsotaan vaan eteenpäin, Tuokkola päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle