Rämetin mietteitä PaKa-sopimuksesta

MESTIS / Haastattelu
Kuusamon Pallo-Karhujen uusi ykkösmaalivahti kertoi Jatkoajalle mietteitään sopimuksenteon jälkeen. 21-vuotias maalivahti odottaa innolla tulevaa kautta kuusamolaisjoukkueessa.

Viime kaudella Kajaanin Hokin Mestis-joukkueen kakkosmaalivahtina torjunut Rämet odottaa Kuusamon vuodeltaan paljon peliaikaa. Kolmen maalivahdin joukosta PaKa-maalille valittu Rämet aikookin hikoilla tosissaan uuden joukkueensa maalilla.

- Uurastettavaa on aika paljon. Töitä riittää ja hommia saa tehdä tosissaan. Lisäksi maalivahtiosastolla on kaksi muuta maalivahtia haastamassa ja antamassa kilpailua, Rämet selvittää tulevan kauden tilannettaan.

- Minulla on PaKan kanssa ensi kauden kattava sopimus. Virityksiä oli moneen suuntaan, mutta näytti hyvältä ratkaisulta siirtyä yhtä sarjaporrasta alaspäin. Suomi-sarjassa saan paljon pelejä alle ja voin nousta takaisin Mestiksen puolelle, Rämet jatkaa.

Rämet ei vielä tiedä kovinkaan paljon uudesta joukkueestaan. Turkulaisvalmentaja Pekka Virta on miehelle tuttu nimi jo ennestään, mutta muuten joukkue ei hirveän tutulta vaikuta. Mies suuntaa silti Koillismaalle hyvillä mielin.

- Joukkueesta en vielä hirveästi tiedä, mutta Turusta tulee porukkaan vielä viisi tai kuusi poikaa. Virta vaikuttaa mukavalta valmentajalta eikä mistään asiasta ole moitittavaa. Kinnusen Miikka lähti Kajaanista mukaan joukkueeseen, Rämet kertoo.

Kuusamolaisseura on hoitanut Rämetin mukaan asiansa kuntoon erinomaisesti.

- Tähän asti näyttää tosi hyvältä. Seura-asiat on hoidettu viimeisen päälle kuntoon, en olisi ikinä uskonut Suomi-sarjajoukkueen hoitavan asioita näin hienosti, työpaikankin Kuusamosta pelikauden ajaksi saanut Rämet kiittelee seurajohtoa.

Elokuun puolivälissä Kuusamoon muuttava Rämet on asunut kesän ajan Oulussa ja työskennellyt Oulun Energialla. Mies kiittelee kesäharjoitusmahdollisuudestaan entistä seuraansa.

- Reilun kuukauden olen harjoitellut Laserin A:n mukana. Pitää olla tosi kiitollinen heille, että olen saanut harjoitella seurassa Oulussa ollessani. Pääasiassa jäätä ja fysiikkaa on ollut paljon eli olen saanut treenata hyvin Oulussa ollessani, Rämet kiittelee.

- 16.8. lähden Kuusamoon ja 20. päivän jälkeen mennään ensimmäisen kerran jäälle. Odotan ensi kaudesta mukavaa kautta, mukavia joukkuekavereita ja tietysti paljon peliaikaa. Varsinkin nuoren maalivahdin on saatava paljon pelejä alle tulevaisuutta ajatellen, Rämet jatkaa.

Kiitoksissaan Rämet muistaa myös entistä joukkuettaan.

- Vlado ansaitsee ison kiitoksen viime kauden työstään, mies kiittelee Hokin viime kauden päävalmentaja Vladimir Kolekia.

» Lähetä palautetta toimitukselle