Malinen vaikeasta kaudestaan: "Kaikki valmiita mihin rooliin tahansa"

LIIGA / Haastattelu
Maali maistui Maliselle.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan Jarkko Maliselle paistoi välillä aurinko. Pienemmille minuuteille hiipunut luottohyökkääjä teki tärkeän voittomaalin Pelicans-sarjan avauksessa.

Tapparan pudotuspelikevät alkoi kelvollisesti. Suuri altavastaaja Pelicans laittoi kampoihin vielä kahden maalin takaakin, mutta voittotili aukesi lopulta Tampereella.

Jarkko Malinen ampui viimeiseksi jääneen maalin yhdeksän minuuttia ennen loppua ja lopetti Pelicansin haaveet yllätyksestä.

− Sattui jäämään voittomaaliksi. Ei ole väliä, kuka sen maalin tekee. Loppuun asti odotin, jos se [Kristian] Kuusela heittääkin sen kiekon, Malinen muisteli pitkään leiponutta kultakypärää.

− Yhtä hankala oli vastus kuin osattiin odottaa, tiukkaa vääntöä koko pelin loppuun asti. Hyvä, että pystyttiin kääntämään.

Ottelu oli tiivistahtinen ja kova. Suurimmat joukkopainit nähtiin loppusummerin jälkeen, mikä kaiken järjen mukaan lupailee lisää lauantaiksi.

− Enpä nähnyt, mistä alkoi, mutta monesti ne näin päättyy. Ei sillä pelin kanssa ole juuri tekemistä, haetaan kai asetelmia seuraavaan otteluun. Aggressiivisempi peli tulee huomenna. Kovaa lähtee Pelicans päälle varmasti, jalkaa on laitettava liikkeelle ja saatava kiekko pois paineen alta.

Malinen on ollut Jukka Rautakorven joukkueessa monessa mukana. Sentteri on tottunut pelaamaan ylivoimaa ja menemään kaukaloon ratkaisuhetkillä, mutta tällä kaudella rooli on pienentynyt. Syy vaikeaan kauteen on Mestis-taustaisen Malisen mukaan lähinnä peilissä.

− No, hyvää ja huonoa. Vähän liikaa heilahdellut oma peli. Mutta playoffit näyttää, miten joukkueella menee. Joka äijällä on halu tehdä hommia ja kaikki ovat valmiina ottamaan minkä roolin tahansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle