Liigakonkari Jarkko Malinen vahvistamaan IPK:n keskikaistaa - maalivahtiosastolla myös liikennettä

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Malinen pelasi viimeksi kotimaan kentillä Liigassa kaudella 2020-2021.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
IPK:n hyökkäys saa runsaasti kokemusta, kun keskushyökkääjä Jarkko Malinen liittyy iisalmelaisryhmään, joka teki myös maalivahtivaihtoa Tapparan kanssa.

Jarkko Malisen sopimus IPK:n kanssa ulottuu alustavasti marraskuun maajoukkuetaukoon saakka. 35-vuotias keskushyökkääjä palaa pelihommiin välivuodelta, sillä viime kaudella Malinen ei pelannut missään.

− Olen todella kiitollinen IPK:lle tästä mahdollisuudesta. Intoa on kuin pikkulapsella, palo treenaamista ja peliä kohtaan on aivan uudella tasolla. Pystyn varmasti auttamaan joukkuetta ja samalla myös nuoria pelaajia eteenpäin, Malinen kommentoi.

− Olen hyvässä kunnossa ja tästä iso kiitos SAHA Trainingin Harri Yrttiaholle, kenen kanssa on painettu hommia reilut kolme kuukautta. Myös luistelu tuntuu helpommalta kuin vuosiin ja tästä kiitos Bestshotin Marko Ahosillalle ja Mikko Kainulaiselle joiden kanssa on jumpattu luistelua, pelitaitoja ja laukausta jäällä jo kuuden viikon ajan.

Malinen pelasi viimeksi kaudella 2021-2022 Tanskan pääsarjassa Herning Blue Foxin riveissä. Liigassa KalPa-kasvatti on pelannut mittavan uran ja pelejä vyölle on kertynyt kaikkiaan 653 kappaletta KalPan, Tapparan, KooKoon ja HIFK:n miehistöissä.

Mestis-jäillä Malinen on nähty viimeksi kaudella 2011-2012, jolloin hän edusti Jukureita. Mestiksessä hän kiekkoillut myös SaPKossa ja Jokipojissa, jossa voitti sarjan mestaruuden keväällä 2010.

− Kokeneempi sentteri oli hakusessa ja Jarkko Malisen tullessa saataville pääsimme yhteisymmärrykseen nopeasti. Malinen on loistavassa kunnossa ja tuo roppakaupalla kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen. Hän tulee olemaan hienona esimerkkinä nuoremmille pelaajille kentällä ja kentän ulkopuolella, IPK:n päävalmentaja Marko Tuomainen kertoi.

Iisalmelaisryhmän maalivahtiosastolla puolestaan tehtiin vaihtokauppaa, kun Eetu Randelin siirtyy Tapparaan marraskuun maajoukkuetaukoon ulottuvalla sopimuksella ja Tapparasta Iisalmeen matkaa Paavo Kohonen. 20-vuotiaan Kohosen lainasopimus IPK:hon on koko kauden mittainen.

− Kohonen on Liigan läpimurtokynnyksellä oleva maalivahti, joka on ollut usean kauden ajan U20 sarjan parhaita maalivahteja. Hänellä on tavoitteet korkealla ja Tapparalla oli halu laittaa hänet meidän arkeemme kehittymään. Uskon että tuon tason maalivahti omaksuu nopeasti Mestiksen lainalaisuudet ja ottaa paikkansa sarjan kärkitorjujien joukossa, arvioi IPK:n maalivahtivalmentaja Jarkko Rissanen.

− Randelin on mielenkiintoinen pelaaja, joka on torjunut kiekkoja monta vuotta Mestiksen ja Liigan rajapinnassa. Tämä on hänelle hieno mahdollisuus ja he muodostavat Heljangon kanssa vahvan maalivahtitandemin. Samalla annamme Heikkiselle (Vilho) aikaa toipua ja harjoitella itsensä täyteen pelikuntoon, Tapparan urheilutoimenjohtaja Antti Tuomenoksa taustoitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle