BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Luttinen hakee Espoosta uutta nostetta

LIIGA / Haastattelu
Koko tähänastisen SM-liigauransa HIFK:ta edustanut Arttu Luttinen on nyt Bluesin mies. Espoolaisten avainpelaajiin lukeutuva Luttinen odottaa alkavaa kautta ja perjantain liiga-avausta malttamattomana.

365 SM-liigaottelua tehoin 76+96=172 pelannut Arttu Luttinen vaihtoi keväällä maisemaa ja pukeutuu alkavalla kaudella Espoo Bluesin tummansiniseen univormuun. Työteliäs Luttinen on Bluesin identiteettiin hyvin sopiva pelaaja.

– Toukokuun alusta asti olen ollut joukkueen mukana ja hyvin on mennyt. Joukkuetreeneihin pääsin mukaan tosin vasta elokuun alussa, kun olin kesällä leikkauksessa. Meillä on hyvä runko espoolaisista nuorista, jotka muodostavat joukkueen ytimen ja siihen oli helppo tulla mukaan.

Luttinen on istutettu Blues-valmennuksen toimesta isoon ruutuun. Sopimus kattaa kuitenkin vain alkavan kauden.

– Halusin vuoden sopimuksen, koska tulen uuteen organisaatioon ja olen uusi pelaaja täällä. Vuoden aikana ehtii hyvin nähdä miten asiat hoituu ja itse viihtyy, Luttinen valottaa ajatuksiaan.

Pääosin HIFK:n kakkosketjussa viime kaudella pelanneen Luttisen siirron taustalla oli ennen kaikkea isompi rooli ja vastuu. Harjoituskaudella paikka löytyi ykkösketjusta Stefan Öhmanin ja Petri Lammassaaren rinnalta.

– On hauska pelata, kun saa olla ratkaisuhetkillä kentällä ja pelata paljon erikoistilanteita. Se oli yksi suuri syy miksi vaihdoin Bluesiin. Tietyllä tapaa meidän pitää pystyä kantamaan nuorta joukkuetta ja olemaan kärkiketju joka ilta.

Ykkösketjun pelintekijänä häärii sentteri Öhman, kun taas Lammassaari tiedetään hyväksi maalintekijäksi. Myös Luttiselta kaivataan kovan työnteon lisäksi maaleja. Tehopisteitä harjoitusotteluissa ei syntynyt aivan toivotulla tavalla, sillä vain yksi maali kahdeksassa pelissä on varsin vähän. Toisaalta Luttisen vahvuudet saattavat tulla paremmin esiin, kun intensiteetti kasvaa tosipelien alkamisen myötä.

– "Stefu" [Öhman] tykkää pyöriä kiekon kanssa ja hakea sitä väliltä alhaalta. Itse pystyn voittamaan kulmissa ja maalin edessä kiekkoja, joita koitan sitten pelata Lampulle vetopaikkoihin, hän kuvailee ketjun roolijakoa.

– Oma työmaa on siellä maalin edessä, luonnollisesti maalejakin pitää tulla. Suuri osa tulee sieltä maalinedustalta irtokiekoista, "Taikuri" kertoo.

AHL-kaukaloissa kauden 2006–2007 kiekkoillut nyt 27-vuotias Luttinen on pelaaja parhaassa iässä. Liigapelejä on kertynyt vyölle jo kaudesta 2002–2003 lähtien. Tulevaisuudessa ulkomailla, esimerkiksi Ruotsissa tai
Keski-Euroopassa pelaaminen kiinnostaisi.

– Tänä vuonna tulee kuitenkin 400 SM-liigapeliä täyteen - jos saa pysyä kunnossa, Luttinen laskeskelee ja koputtaa puuta.

– Kyllä ulkomaat kiehtoo, mutta se vaatii isoa onnistumista. Turha kuitenkaan mitään on alkaa haihattellemaan, tämän kauden jälkeen voidaan sitten katsella mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Ennen kevättä ja päätöksiä on kuitenkin pitkä kausi edessä. Bluesin osalta se alkaa perjantai-iltana, kun Espoon mielenkiintoisimmassa liiga-avauksessa pitkään aikaan HIFK saapuu Tapiolan areenalle. Kuluva viikko on mennyt odottavissa tunnelmissa.

– Aika tuntuu menevän todella hitaasti ja perjantaita tässä vaan odotellaan, Luttinen naurahtaa.

– Tottakai erikoinen peli itselle, kun olen pelannut IFK:ssa koko aiemman urani [Suomessa], ei varmasti ainakaan latausta tule puuttumaan. Toivottavasti saadaan halli täyteen, niin päästään näyttämään espoolaisille millainen joukkue meillä on, Luttinen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle