Kaksien karsintojen Korhonen: "Raskas pariviikkoinen henkisesti"

LIIGA / Haastattelu
Ville Korhonen on valmiina uransa kolmanteen karsintasarjaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Kolmansiin karsintoihinsa neljään vuoteen valmistautuva Ilves ei ole helpon tehtävän edessä. Aiemmissa karsinnoissa pelannut Ville Korhonen tietää jo entuudestaan, millaisia otteluita karsinnat oikeasti ovat.

Vaikka Ville Korhonen on vasta 25-vuotias, laiturilla on takanaan jo 458 ottelua kasvattiseurassaan Ilveksessä. Kokeneeksi pelaajaksikin kutsuttu Korhonen on ehtinyt urallaan näkemään jo kahdet karsinnat. Kaudella 2009-2010 vastaan asettui Joensuun Jokipojat ja vuosi sitten Vaasan Sport.

- Ensimmäisen kerran, kun pelasin karsinnoissa, se oli shokki. Nyt osaa jo hivenen rauhallisemmin suhtautua näihin. Kovia pelejä nämä tulevat taas olemaan ja kovat on meillä paineet. Näin toki on aina, kun sarjapaikkaa puolustetaan. Kovia pelejä ja raskas pariviikkoinen henkisesti, myöntää Korhonen karsintojen maailmasta.

Korhosen vakava suhtautuminen karsintaotteluihin juontaa juurensa miehen taustoihin.

- Olen tamperelainen ja seuran oma kasvatti, panokset ovat etenkin minulle todella kovat, muistuttaa laituri perinteikkään kasvattiseuransa panoksista.

Voittojen kautta karsintoihin

Ilves pääsee liigakarsintoihin voittoputkessa. Suuri syy tähän on joukkueen yhteisen pelisysteemin hitsautuminen pelaajien mieliin.

- Me ollaan saatu peliä parannettua tammikuun lopusta todella paljon ja meillä on alla viisi voittoa runkosarjan lopulta. Siinä kuitenkin kohdattiin monia joukkueita, joilla oli oikeasti panosta niissä peleissä ja silti voitettiin. Se tuo itseluottamusta omaan tekemiseen ja pelisysteemiin. Mun mielestä meillä on tosi hyvä fiilis ollut reeneissä läpi kauden, mutta ei olla saatu sitä näkymään riittävästi peleissä.

- Me pelataan tällä hetkellä (päävalmentaja Tuomas) Tuokkolan alaisuudessa ihan eri peliä alkukauteen verrattuna. Nyt on lupa pitää kiekkoa paljon enemmän, pudottaa omille ja pelata sitä kautta. Tämä on mielestäni tuonut koko joukkueen kiekolliseen peliin aivan uutta itseluottamusta. Itsekin pysyn enemmän kiekossa ja en pelaa niin päädyn kautta enää. Koitan rakentaa peliä, kertoo Korhonen muutoksista valmentajanvaihdoksen jälkeen.

Tuleva vastustaja ei vielä suurta infopakettia laitahyökkääjältä kerää.

- Emme tiedä hirveästi tulevasta vastustajasta, en ole itse nähnyt Jukureilta peliäkään tällä kaudella. Olen kuulopuheiden varassa, paljastaa Korhonen.

Neuvonantajana kopissa

Korhosella on karsintojen tuntijana suuri rooli pukukopissa perjantaina alkavan sarjan suhteen. Miestä mentorin rooli ei huimaa.

- Muistutan jokaista jätkää siitä, että vaikka karsinnat ovat vaikeita pelejä, näistä pitäisi pystyä nauttimaan ja pistämään parasta peliin rennosti.

- Vaikka nämä on ikäviä pelejä meille, näissä peleissä on kuitenkin panosta. Nämä pelit sytyttävät erilaillla kuin joku normaali sarjapeli tiistaina. Erilainen lataus, johon sekoittuu jännitystä, kertaa Korhonen fiiliksiään pelien luonteesta.

Mikäli Ilves tekee kotiläksynsä hyvin ja Korhosen kaltaiset vastuunkantajat onnistuvat roolissaan, jännityksen voidaan olettaa laskevan ennen perjantaina alkavaa karsintasarjaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle