Jarkko Näppilä karsintoihin täynnä näytönhaluja

LIIGA / Haastattelu
Jarkko Näppilä on noussut Ilves-hierarkiassa luottopelaajaksi ja on täynnä näytönhaluja.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen Jarkko Näppilä on erikoisen haasteen edessä. Kolmen viime kauden ajan Mestistä tahkonnut puolustaja sai tänä keväänä näyttöpaikkansa liigassa, käytti sen ja valmistautuu karsintoihin liigamiehen leima kasvoillaan.

Toisin kuin monella Ilves-pelaajalla, Jarkko Näppilällä on runsaasti kosketuspintaa Mestis-peleihin. Kaudella 2009-2010 21-vuotiaana puolustajana Näppilä pelasi karsinnoissa Ilveksen riveissä, mutta kasvattiseura vaihtui pian Mestiksen vähemmän kirkkaisiin valoihin.

Nykytasolleen Näppilä nousikin juuri kolmella Mestis-kaudellaan, joista ensimmäisen ja viimeisen Lempäälän Kisassa ja viime kauden Joensuun Jokipojissa. Yhteensä Mestis-otteluita on nyt alla 147 kappaletta.

- Oma rooli ja pelityyli on muuttunut todella paljon vuodesta 2010, kiitos Mestis-kausien. Sain kiekollista vastuuta ja isoa roolia kuten nyt tässäkin aiempiin vuosiin verrattuna. Olen löytänyt oman tyylini pelata ja kehittynyt rutkasti. Sitä kautta itseluottamus ja pelirohkeus on kasvanut. Se näkyy jäälläkin.

- Heitin pari vuotta hukkaan, kun A-nuorissa ei enää kehittynyt ja saanut tarvittavaa ärsykettä. Istuin pari vuotta penkillä liigassa ja kärsin loukkaantumisista, peliminuutteja ei tullut tarpeeksi. Lempäälässä ja Joensuussa alkoi sitten homma toimia, kun oma tyyli löytyi ja alkoi tulla onnistumisia. Sitten peli alkaa jo tulla itsestään, kuvailee Näppilä kehittymistään pelaajana Mestiksessä suhteessa Ilveksessä pelattuihin juniorivuosiin.

Mestis-kapteenista liigaan luottopuolustajaksi

Näppilä pääsee karsintoihin siitä ainutlaatuisesta tilanteesta, että jämerä puolustaja on tälläkin kaudella pelannut kahdesti Jukureita vastaan. Nämä ottelut pelattiin tosin syksyllä ja pelipaidassa komeili vielä LeKin kapteeniuteen oikeuttanut C-kirjain.

- Vuonna 2010 Jokipoikia vastaan en tiennyt lainkaan mitä tulee vastaan, mutta nyt tietää tasan tarkkaan ketä vastustajalla pelaa ja millainen joukkue Jukurit on. Karsinnat ovat hieno haaste ja päästäänhän tässä kuitenkin keväällä pelaamaan, murjaisee Näppilä.

Jukureiden ollessa tuttu vastus, on aika myös lähettää terveisiä vastustajan tutulle kollegalle.

- Ahosen Ronylle lähettäisin pakkipäähän terveisiä. Jos tulee paikka niin Näppilän töötti tulee kyllä huomattavasti lujempaa kuin Ahosen, uhoaa Näppilä ja repeää nauruun.

"Keep your head up" -tyylisen terveisen taustalla on viime kausi, jolloin Näppilä ja Ahonen muodostivat Jokipojissa yhden Mestiksen parhaista pakkipareista.

"Aion näyttää Mestis-äijille, että myös kuulun liigaan"

Henkilökohtaiset tavoitteet sarjaan liittyvät tamperelaisen osalta oman tason ylläpitämiseen paineen alla.

- Hienoa, että olen saanut paikan liigassa ja aion näyttää Mestis-äijille, että myös kuulun liigaan.

- Haluan päästä näyttämään yleisölle, tutuille ja kavereille sekä liigan ja Mestiksen seuraajille, että mikä on sarjojen välinen ero, kertoo Näppilä itsevarmasti.

Yhtä selvät sävelet omistaa Näppilän mukaan myös joukkue itse.

- Joukkueena aiomme pelata kuten runkosarjan loppuosa pelattiin ja me todella uskomme omaan tekemiseemme.

Tekninen, taktinen, fyysinen ja mentaalinen

Osa itseluottamuksesta seuraa myös taktisen puolen selkiytymisestä tupsukorvissa. Tuomas Tuokkolan taktinen ajattelu on tehnyt kauppansa pelaajille ja tämän näkee jo Ilveksen harjoituksia seuratessakin.

- Me olemme osoittaneet liigapeleissä, että kykenemme kiekolliseen peliin. En näe mitään syytä, miksi emme Mestis-joukkuetta vastaan onnistuisi samassa. Juhani Tammista lainatakseni, jääkiekkoon kuuluvat osa-alueet ovat tekninen, taktinen, fyysinen ja mentaalinen. Taktinen on yksi osa niistä neljästä ja iso osa peliä, muistuttaa Näppilä.

Näppilä lähettää myös terveiset Mikkeliin, Jukurit ei tule Ilves-puolustuksen puristuksessa pääsemään helpolla.

- Me lyödään kaikki likoon heti perjantaista alkaen. Vielä kovempaa tullaan kuin runkosarjan lopussa. Sillä ne voitotkin sitten irtoavat, puhkuu Näppilä haastattelun päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle