Juolevi uskoo toiseen peräkkäiseen maailmanmestaruuteen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Juolevi on yksi Suomen nuorisomaajoukkueiden kiintotähdistä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Viimeksi Nuorten Leijonien kanssa kultaa huuhtonut Olli Juolevi varattiin Vancouveriin NHL:n varaustilaisuuden viidennellä vuorolla. NHL-paikkaa ei kuitenkaan vielä auennut, joten Juolevi vapautui maajoukkueen käyttöön. London Knightsia edustava puolustaja uskoo Suomen menestykseen tänäkin vuonna.

Lähestyvissä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa Suomella on jälleen jalkeilla vahva joukkue. Puolustuksen kirkkain nimi on eittämättä Olli Juolevi, joka varattiin korkealla viime kesän varaustilaisuudessa. 

Puolustaja koki pettymyksen, kun paikka parrasvaloissa ei vielä auennut. Nuori mies ei ole kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan.

− Tietenkin, kun on asettanut itselle kovat tavoitteet on pettymys, jos joku tavoite ei täyty. Pitää muistaa, että on vielä nuori. Täytyy kehittyä, mutta onneksi uraa on paljon jäljellä, kertoo Juolevi NHL:n ulkopuolelle jäämisestä heränneistä ajatuksistaan.

Juolevi palasi OHL:n London Knightsiin, jossa hän on mättänyt 26 otteluun 6+15=21 pistettä. Lukemaa voidaan pitää erittäin hyvänä puolustajalle. Teholukema on komeasti 17 pykälää positiivinen.

Knights uudistui viime kaudesta jonkin verran, mutta Juolevin mielestä se on edelleen kilpailukykyinen.

− Hyvä joukkue on taas kasassa, vaikka viime kauden ykköskenttä siirtyikin NHL:n puolelle. Saimme muutamia nuoria joukkueeseen, ja lisäksi vanhoja kärkipelaajia viime vuodelta ovat Cliff Pu, Max Jones, Victor Mete sekä maalivahti Tyler Parsons − ja tietenkin Janne Kuokkanen tuli täksi kaudeksi, pohtii Juolevi oman OHL-joukkueensa kehitystä.

Mestaruuspölyn laskeuduttua

Alle 20-vuotiaiden maajoukkue on kokenut muutoksen, sillä suuret tähdet pelaavat jo NHL:ssä. Myös muista sarjoista on paljon kisaikäisiä, taitavia pelaajia.

− Paljon on pelaajia, joista valita. Uusia nuoria on noussut mukaan. On myös hyvä, että viime kisojen mestarijoukkueesta on muutamia pelaajia ja lisäksi alle 18-vuotiaiden mestareita tulee mukaan, ynnäilee Juolevi.

Nuorten Leijonien ruoriin astui täksi kaudeksi kokenut Jukka Rautakorpi. Säntillisenä valmentajana tunnettu Rautakorpi kerää adjutantteineen pelaajien kehut. Myös Juolevi on mielissään nykyisestä valmennusporukasta.

− Suomella on aina ollut valmennus kunnossa. Rautakorpikin on kokenut valmentaja ja hän tietää varmasti tällaisten turnausten kiemurat.

Suomen joukkue on roolitettu viimeisen päälle. Juolevi ja muut pelaajat tietävät millaiseen rooliin heitä tarvitaan. He myös itse tietävät, mitä voivat yhteiseen pöytään tuoda.

− Kiekollinen pelaaminen on ehdoton vahvuuteni, mutta haluan myös osoittaa kehittyneeni oman alueen puolustamisessa. Lisäksi haluan olla johtava pelaaja jäällä, listaa Juolevi henkilökohtaisia avuja ja tavoitteitaan.

Yksilöloistoa meni ja tuli − kisoilla kirkas ykkösnimi

Vaikka Jesse Puljujärven ja Patrik Laineen kaltaisia supernimiä Suomen joukkueessa ei vilisekään, on joukkueessa silti paljon taitoa. Juolevi nostaa esiin erään hyökkääjän.

Eeli Tolvanen tulee ensimmäisenä mieleen, kun mietin oman joukkueemme mielenkiintoisia pelaajia. Odotan innolla hänen kanssaan pelaamista. Toisena haluan nostaa esiin Henrik Borgströmin, jolla riittää taitoa. Hän on myös vähän epätyypillinen suomalaiseksi pelaajaksi.

Tolvasesta odotetaankin yhtä Nuorten Leijonien pistepyssyä. Hyökkääjän laukaus on tiedettyä tuhoisampi. 

Turnauksesta löytyy myös monia muita mielenkiintoisia pelaajia Suomen ulkopuolelta. Juolevi naulaa pöytään hänen mielestään kisojen ehdottoman ykkösnimen.

Dylan Strome on erittäin kova pelaaja. Kanadan ykköstähti. Hän on erittäin hyvä pelinrakentaja ja viisas pelaaja, ylistää Juolevi.

Joukkueen turnaustavoitetta hädin tuskin ehtii edes kysyä, kun vastauksen saa kuin tykin suusta.

− Hienoa päästä pelaamaan Kanadassa, missä rakastetaan jääkiekkoa. Tietenkin lähdemme toistamaan edelliskauden mestaruutta, puolustaja päättää itsevarmasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle