Viljami Nieminen ihastutti liigauransa avausmaalillaan: "Pystyi pelaamaan sopivan rennosti"

LIIGA / Haastattelu
Viljami Nieminen tuuletti riehakkaasti uransa ensimmäistä liigamaaliaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Toisen polven kiekkoilija Viljami Nieminen näytti tamperelaisyleisölle vahvoja otteita uransa ensimmäisessä aikuisten paikallispelissä. Palkintona oli komea avausmaali Liigassa.

Liigauran ensimmäinen paikallispeli ja 12 700 katsojaa lehtereillä, joiden luulisi tuovan kovan jännityksen nuorelle pelaajalle. Viljami Nieminen vakuutteli, ettei tilanne ainakaan liikaa jännittänyt.

− Kyllähän paikalla oli paljon kavereita ja tuttuja, mutta ihan hyvin pystyin keskittymään peliin. Vielä kun heti alusta asti oli tunne, että jalka liikkuu hyvin, niin pystyi pelaamaan sopivan rennosti.

Isä Ville Nieminen ei kuitenkaan ollut katsomossa, vaan Viljamin käsityksen mukaan katsomassa KeuPan Mestis-ottelua Keuruulla.

Hyvän pelin taustalla olivat Viljamin mielestä hyvät ketjukaverit Topi Rönni ja Philip Granath. Ketju oli ollut koossa aiemmissa peleissä ja koottiin uudestaan sen jälkeen, kun Tapparan kapteeni Otto Rauhala loukkaantui ensimmäisessä erässä.

"Painettava koko ajan täysillä"

Nieminen oli Ilvestä vastaan vahvasti esillä useaan otteeseen. Hän takakarvasi useamman kerran kiekon itselleen ja loi useamman paikan, joista oli tehdä avausmaalinsa jo kahdessa ensimmäisessä erässä.

− Täällä on niin kova vaade sekä valmennukselta että muilta pelaajilta, että ei ole varaa yhtään suoristella selkää vaan on painettava koko ajan täysillä, Nieminen totesi.

Niemisen uran ensimmäinen liigamaali oli hienoa katsottavaa, kun hän "kahvitteli" Ilveksen puolustajan Tuomas Salmelan totaalisesti solmuun.

Hienon pelin jälkeen Niemisen katse oli jo tiukasti seuraavassa pelissä. Vahvana tavoitteena on paikan vakiinnuttaminen kovasta Tapparan miehistöstä.

Näillä illan otteilla Tappara-kannattajat saavat uuden suosikin tutulla nimellä ja numerolla: Nieminen 17.

» Lähetä palautetta toimitukselle