Moninkertainen Liiga-mestari Veli-Matti Vittasmäki siirtyy Euroopan suosituimpaan kotijoukkueeseen Kari Jalosen alaisuuteen

Muut Sarjat / Uutinen
Kanada-maljan nostaminen on Vittasmäelle tuttua puuhaa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Nelinkertainen Liiga-mestari lähtee uusien haasteiden pariin Euroopan ytimeen.

Veli-Matti Vittasmäki, 34, on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen DEL-seura Kölner Haien kanssa.

Kokenut puolustaja on pelannut aiemmin urallaan pitkälti kotimaan kaukaloissa. Vittasmäki edusti edeltävät kolme kautta Tapparaa. Tätä ennen puolustaja pelasi KHL-joukkue Severstalin riveissä.

TPS:n kasvatti on pelannut Liigassa Tapparan ja kasvattiseuransa lisäksi KalPan sekä Ilveksen riveissä. Vittasmäki on myös tuttu näky maajoukkueen paidassa.

Ailahtelevaisesti viime kausina menestynyt Kölner Haie on panostanut kesäkaudella suomalaiseen kiekko-osaamiseen. Seura palkkasi valmennukseensa Kari Jalosen ja Fredrik Norrenan, minkä ohella seura pestasi Juhani Tyrväisen keskikaistalleen.

Rajallisesta menestyksestään huolimatta Haie on Euroopan huippua katsojamäärillä mitattuna. Päättyneellä kaudella joukkueen kotiotteluissa vieraili keskimäärin 16 993 katsojaa.

Vittasmäki on voittanut Liiga-mestaruuden kolmesti Tapparassa ja kerran TPS:ssä. Tämän lisäksi hän voitti Tapparassa CHL-mestaruuden keväällä 2023.

Uutista muokattu 12.7.2024 kello 14.53: Korjattu tieto Vittasmäen mestaruuksista. Tappara-mestaruuksia ei ollut neljä, vaan kolme. Yksi mestaruuksista tuli TPS:n kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle