Tampereen paikalliskamppailu vilisi kahden maalin miehiä − Tappara peittosi Ilveksen, mutta menetti kapteeninsa

LIIGA / Raportti
Tappara oli perjantaina Ilvestä kovempi. Veli-Matti Savinainen mätti kaksi osumaa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Legendaarinen Tampereen paikallismittelö tarjosi jälleen tunteita ja jännittäviä käänteitä. Ilves aloitti maalinteon, mutta Tappara lopetti sen. Lisäksi kirvesrinnat iskivät 60 minuutin puitteissa kiekon useammn vastustajan verkkoon. Tappara-kapteeni Otto Rauhala koki kovia taiston tiimellyksessä.

Aku Räty aloitti maalinteon Nokia-areenassa alta aikayksikön. 80 vuotta aiemmin tällä viikolla täyttänyt ja ottelun alla muistettu Ilves-legenda Lasse Oksanen oli hädin tuskin ehtinyt poistua jäältä, kun kiekko oli Christian Heljangon selän takana.

Tappara nosti tasoaan kiihtyvällä tahdilla läpi ottelun ja kolmannen erän loppuhetkillä se oli tilanteessa, jossa se puolusti kahden maalin johtoaan sitkeästi. Entinen kirvesrinta Petri Kontiola nousi esiin tiukalla hetkkellä ja toi Ilveksen vielä maalin päähän. Siihen se kuitenkin jäi ja Tappara poistui kaukalosta voittajana.

Tappara nousi edelle, Rauhala loukkaantui

Alusta lähtien ottelussa oli sähköä ja tilanteet painettiin loppuun asti. Veli-Matti Savinainen ja Jarkko Parikka pukaroivat itsensä yhtäaikaisille kaksiminuuttisille. Avauserästä ei puuttunut draamaakaan, kun Tappara-kapteeni Otto Rauhala loukkasi itseään törmäyksessä oman pelaajan kanssa ja jätti kentän. Pelillisesti kirvesrinnat olivat niskan päällä.

Toisessa erässä Tappara sai kiekon ohi Ilves-vahti Jakub Málekin. Osuma syntyi maalintekijä Savinaiselle tyypilliseen tapaan aivan vastustajan maalin edestä ruuhkatilanteesta. Ottelun ensimmäinen erikoistilanne tuli, kun Tappara sai ylivoiman. Kirvesrintojen mylly ei kauan ehtinyt pyöriä, kunnes Niko Ojamäki kihautti kiekon verkkoon. 

Tupsukorvien Balázs Sebők sai oman jäähynsä päätytilanteesta varsin helposti, mutta Tapparalle ei vihelletty pihan johtomaalin jälkeen vastaavasta kiinnipitämisestä seuraamuksia. Nokia-areenan kotiyleisö kohahti. Toinen erä oli Tapparan hallintaa, joten tulos oli 40 minuutin jälkeen oikeutettu.

Tappara ja Nieminen − tuttu yhdistelmä

Tila väheni ja kamppailut yleistyivät kolmannessa erässä. Keskialue oli tukossa ja tupsukorvat eivät päässeet tiiviistä puolustuksestaan tunnetun Tapparan viisikon läpi. Kuin salama kirkkaalta taivaalta Tappara-ikoni Ville Niemisen poika Viljami Nieminen peippaili itsensä vapaaksi Ilveksen puolustajilta ja luritti ensimmäisen Liiga-maalinsa. Tuomas Salmela oli vaikeuksissa nuoren hyökkääjän vyöryn edessä.

Ilves ei kuitenkaan ollut sanonut vielä viimeistä sanaansa, vaan ottelun alkumetreillä osunut Räty napautti pikkumustan toistamiseen Heljangon selän taakse. Tappara-luotsi Jussi Tapola otti välittömästi takaiskun jälkeen aikalisän. Temppu toimi, sillä Savinainenkin nousi illan osalta kahden maalin mieheksi siirretyn rangaistuksen aikana.

Erikoistilanteesta syntyi myös illan seitsemäs täysosuma, kun konkarihyökkääjä Kontiola napautti kuvion päätteeksi kotijoukkueen kolmannen maalin. Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen kutsui joukkonsa koolle aikalisällä reilu minuutti ennen loppua, mutta punotut juonet eivät tuoneet tupsukorville tasoitusta. Ojamäki niittasi loppuluvut tyhjään verkkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo