Tyler Morleyn paikkaajaksi hankittu Steven Iacobellis viihtyy Tapparassa ja Liigassa − "Tunsin Tylerin entuudestaan"

LIIGA / Haastattelu
Steven Iacobellis on tehnyt neljässä ottelussa tehot 1+2=3.
Kuva © Jarno Hietanen

Tappara kärsi perjantaina kirvelevän tappion paikallisvastustaja Ilvekselle, mutta joukkueeseen viimeisimpänä liittynyt Steven Iacobellis oli silti ottelun jälkeen hyvällä tuulella.

− Pelasimme hyvät 50 minuuttia, kuten puhuimme kopissa. Alussa emme pelanneet kovin hyvin, mutta olisimme ansainneet enemmän. Heidän (Ilveksen) maalivahtinsa pelasi todella hyvin. Olimme vain epäonnekkaita, Iacobellis summasi ottelun annin.

Tapparan ennätyksellisen vahva alkukausi on vaihtunut vaikeampaan jaksoon, jonka aikana voitot ovat olleet tiukassa. Iacobellisin mukaan heikommatkin jaksot ovat osa lajia.

"En koe, että olisimme pelanneet huonosti, emme vain ole voittaneet."

− Jääkiekkokausi yleensä menee niin, että jos saat hyvän startin, myöhemmin tulee myös heikompi jakso. Kyse on siitä, miten sieltä löytää tien ulos. En koe, että olisimme pelanneet huonosti, emme vain ole voittaneet.

− Pelaamme edelleen kovaa ja teemme pääosin oikeita asioita. Kestää hieman aikaa löytää tie ulos, mutta toivottavasti ei kovin kauaa enää. Täytyy vain tulla joka päivä töihin ja olla parempi seuraavana päivänä.

Seuraavan kerran Iacobellisin edustama Tappara hyppää kaukaloon vasta viikon kuluttua Lahdessa. 26-vuotiaan hyökkääjän mukaan tauko tulee hyvään saumaan.

− Tauko on hyvä, sen aikana on aikaa arvioida ja ajatella tiettyjä asioita sekä kerätä energiaa. Saamme sen aikana myös pelaajia takaisin kokoonpanoon.

"Tämä on yksi parhaista paikoista pelata"

Parisen viikkoa sitten Tampereelle tullut Iacobellis on lyhyestä ajasta huolimatta ehtinyt vakuuttua uudesta seurastaan.

"Rakastan olla täällä. Fanit, seura ja pelaajat ovat mahtavia. Tämä on hieno paikka pelata."

− Rakastan olla täällä. Fanit, seura ja pelaajat ovat mahtavia. Tämä on hieno paikka pelata. En tiennyt paljoa, kun tulin tänne, mutta mitä enemmän puhuin ihmisten kanssa, niin tiesin, että tämä on yksi parhaista paikoista pelata. Nyt kun olen täällä, näen sen. Tämä on ollut hieno kokemus toistaiseksi. Toivottavasti alamme voittaa enemmän, Iacobellis kertoi.

Muun muassa ECHL- ja AHL-sarjoissa pelannut Iacobellis jakoi kehuja myös Liigalle ja suomalaisille pelaajille.

− Minulle on aina kerrottu, että Liiga on hyvä sarja. Neljän pelin jälkeen olen edelleen sitä mieltä, sillä täällä on paljon taitavia ja nopeita pelaajia. Pelaajat ovat myös älykkäitä. 

− Pohjois-Amerikassa näemme paljon suomalaisia pelaajia ja olemme aina äimistyneitä heistä. On mielenkiintoista nähdä, mistä he tulevat ja missä he pelaavat. Liiga on niin hyvä, että ymmärrän nyt, miksi he ovat niin taitavia.

"Mielestäni olen pärjännyt ihan hyvin"

Ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikan ulkopuolella pelaava Iacobellis ei ole uudesta ympäristöstä huolimatta kokenut toistaiseksi suuria yllätyksiä. 

− Pääosin kaikki on ollut sellaista kuin odotinkin. Toki peli on hieman erilaista mihin olen tottunut, joten se vaatii vielä hieman totuttelua, mutta olen mielestäni pärjännyt ihan hyvin. Täytyy vain ottaa päivä kerrallaan.

Uuden hyökkääjän hankinta tuli Tapparalle ajankohtaiseksi, kun ykkössentteri Tyler Morley joutui pitkälle sairauslomalle. Morleyn jättämää aukkoa paikkaamaan hankittu Iacobellis kertoi tunteneensa juuri Morleyn jo ennen saapumistaan Tampereelle.

− Tunsin Tylerin (Morley) ja Michael Garteigin ennen kuin tulin tänne. Tunnen hänet (Garteigin), sillä olen pelannut häntä vastaan junioreissa ja olen kotoisin käytännössä samalta alueelta. He kertoivat minulle vain hyviä asioita seurasta ja se oli iso syy siihen, miksi tulin tänne, Iacobellis kertoi.

Uuteen liigaan ja erilaiseen pelitapaan sopeutuminen on sujunut kanadalaishyökkääjältä toistaiseksi yllättävän kivuttomasti, vaikka kyseessä on kovasta vaatimustasostaan tunnettu Tappara.

− Peli on hieman erilaista, mutta se on silti jääkiekkoa. Joukkuekaverit ovat auttaneet minua paljon ja on mukavaa, että kaikki puhuvat englantia. En osaa pelisysteemiämme täydellisesti, mutta ymmärrän, mitä olisi tarkoitus tehdä. 

Lopuksi Iacobellis intoutui kehumaan uutta kotikaupunkiaan, jota ovat viime aikoina kiusanneet kurjat säät.

"Täällä on kaunista, tämä on uskomaton kaupunki."

− Olen ensimmäistä kertaa Suomessa enkä tiedä Tylerin lisäksi ketään muuta, joka olisi ollut Suomessa. Täällä on kaunista, tämä on uskomaton kaupunki. Tämä tuntuu hieman samalta kuin kotona, sillä olen tottunut märkään ja harmauteen. Näin täällä jo hieman lunta ja se oli kaunista, joten odotan sitä lisää, Iacobellis ilakoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle