Topias Vilén sai tiedon liigadebyytistään edellisenä iltana: "Kieltämättä se tuli vähän yllätyksenä"

LIIGA / Haastattelu
Topias Vilén pelasi ennakkoluulottomasti.
Pelicansin 16-vuotias puolustaja Topias Vilén teki liigadebyytin tiistai-illan ottelussa JYPiä vastaan. Ottelu päättyi JYPin 0−3-voittoon.

Helmikuussa ison määrän pelaajia myyneen Pelicansin pelaavassa kokoonpanossa on näkynyt viime otteluissa paljon nuoria pelaajia. Yksi heistä on puolustaja Topias Vilén, 16, joka pelasi JYPiä vastaan ensimmäisen Liiga-ottelunsa.

Peliaikaa nuorukainen kirjautti 15 minuuttia ja kuusi sekuntia. Pöytäkirjaan merkattiin hänen osaltaan yksi miinus tehotilastoon.

Vilén on tällä kaudella pelannut alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana, B- ja A-nuorten SM-liigaa sekä kahden ottelun verran Mestistä Peliitoissa. A-nuorten 35 ottelussa tehoja on kertynyt kolmen maalin ja kuuden syöttöpisteen verran.

Ottelu oli jäähyjen vuoksi varsin rikkonainen. Pelicans jäähyili toisen erän aikana neljän kahden minuutin jäähyn verran, jotka kaikki tulivat lyhyen ajan sisään. Vilén näki tämän merkittävänä syynä tappioon.

– Otettiin aika paljon jäähyjä, siihen tuo peli oikeastaan kaatui. Ei päästy siihen omaan peliin mukaan, se vähän rikkoi sitä peliä, kun otettiin niin paljon jäähyjä, arvioi Vilén.

Tiedon liigadebyytistään Vilén sai maanantaina.

– Eilen illalla A-junioreiden treeneissä, kun menin hallille. Sanottiin, että jos on terve, niin huomenna sitten Liiga-joukkueen mukana. Kieltämättä tuli vähän yllätyksenä.

Nuori puolustaja ei ottanut ensimmäisestä miesten ottelusta paineita ja pyrki pitämään pelipäivän valmistautumisen mahdollisimman samanlaisena kuin A-junioreiden matkassa. Vilén kerkesi käymään myös pelillisiä asioita läpi valmennuksen kanssa.

– Pyrin pitämään asiat normaaleina ja olla ottamatta turhaa stressiä. Ei oikeastaan muuttunut mitenkään.

– Aamutreenien jälkeen käytiin läpi, miten pitää pelata, ettei tarvitse turhaan murehtia. Omaa peliä vain piti pelata.

Henkilökohtaisella tasolla Vilén sai liigadebyytistä arvokasta oppia jatkoa ajatellen. Nuori puolustaja avasi omia vahvuuksia ja kehityskohtia miesten peleihin.

– Luistelu on hyvällä tasolla, sillä pärjää jo täälläkin. Sitten tietynlainen kiekollinen huolellisuus tulee isoon osaan täällä. Ei paljon saa menetellä kiekkoa ja pitää pelata nöyrästi kokoajan, Vilén analysoi.

Vilénille sattui illan ottelussa jonkin verran kiekonmenetyksiä JYPin painaessa päälle. Puolustajan mukaan hermostuneisuus oli yksi tekijä niiden takana.

– Oikeastaan jännityksen piikkiin meni suurin osa ainakin niistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle