Nuoret Leijonat heitteli lättyjä ja nautti pelistä - "Oli hauskaa pelata"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Eeli Tolvanen on edelleen ilman maaleja.

Suomi pelaa nuorten MM-kisojen finaalissa, sillä joukkue kukisti välierässä Sveitsin peräti 6–1. Tukossa olleet maaliahanat aukesivat toden teolla.

– Meillä on ollut vaikeuksia maalinteon kanssa. Puolivälierässä Kanadaa vastaan saimme kaksi ja tänään näytimme heti alussa, että olemme valmiita, Suomen Eeli Tolvanen iloitsi pelin jälkeen.

Suomi sai vahvan alun, sillä se iski neljä osumaa alle kymmeneen minuuttiin.

– Sen jälkeen peli vain rullasi. Oli hauskaa pelata, Tolvanen sanoi.

Tolvanen on edelleen turnauksessa ilman maaleja, mutta on pelannut muuten vahvaa turnausta. Hänellä on tilillään neljä syöttöpistettä. Sveitsiä vastaan Tolvanen teki vahvan esityön Aleksi Heponiemen osumaan, kun hän murtautui laidasta hyökkäysalueelle ja ajoi maalille.

Suomen pelaaminen näytti Sveitsiä vastaan rennolta ja vapautuneelta. Tolvasen mukaan Suomen tekemisessä näkyi korkea itseluottamus.

– Näki, että kaikki olivat hyvällä fiiliksellä ja nauttivat pelistä. Siellä heiteltiin lättysyöttöjä, hän sanoi.

Suomella on ollut turnauksen aikana vaikeitakin hetkiä ja pelillisiä haasteita. Ne eivät ole lannistaneet Suomen etenemistä.

– Olemme tiivistyneet joukkueena ja taistelleet vaikeiden aikojen läpi. Olemme valmiita taistelemaan voitosta, Tolvanen vakuutti itsevarmana.

Vastassa finaalissa on Yhdysvallat, jolle Suomi hävisi alkulohkossa. Tolvasen mukaan tärkein asia, jota alkulohkon pelistä Suomen pitää parantaa, on maalinteko.

– Se on yksi peli muiden joukossa. Ei siitä kannata ottaa liikaa stressiä. Totta kai hautaan päättää se voittoon, hän kertoi tyynesti.

Selvää on, että Suomi haluaa samanlaisen tykkialun kuin Sveitsiä vastaan. Painetta halutaan antaa Yhdysvalloille.

– He eivät tykkää, kun sinne tullaan kovaa ja taklataan, Tolvanen sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle