Luontainen johtaja Talvitie myhäili mahdollisuudesta maksaa kahdet kalavelat: "Haluan olla se, joka tulee kullan kanssa koppiin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Aarne Talvitie on kuulunut johtaviin pelaajiin.
Suomi eteni alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin Yhdysvaltoja vastaan kaatamalla välierissä Sveitsin. Kapteeni Aarne Talvitielle ottelu on mahdollisuus seurajoukkueen joukkuekavereille pröystäilemiseen.

Monet odottivat Sveitsi-ottelusta tulevan intensiivinen ja tiukka vääntö, jossa jännitystä riittää loppuun saakka. Punapaitojen eteneminen välieriin Ruotsin kustannuksella oli yksi kisojen suurimmista sensaatioista.

Ruotsi-ottelu näytti kuitenkin tyhjentäneen latauspankkia Sveitsin leirissä, sillä peli oli jo ensimmäisen erän puolivälissä 4−0 Suomen eduksi.

− Halusimme tulla alkuun kovaa. Muutama maali heti alkuun helpotti pelaamistamme. Odotimme vastustajan tulevan hieman kovemmin, mutta meidän alku meni, kuten pitikin, Aarne Talvitie kiteyttää.

Kapteeni itse vastasi kahdesta osumasta. Nousu ykkösketjuun Kärpät-tutkapari Aleksi Heponiemen ja Rasmus Kuparin rinnalle on tehnyt ketjusta alati vaarallisen.

− En tuohon osaa sanoa mitään. Hyvien jätkien kanssa koko ajan pelannut, Talvitie naurahtaa.

− Onneksi on tullut onnistumisia. En olisi heti uskonut näin kovaan henkilökohtaiseen menestykseen.

Voitolla Nuoret Leijonat eteni finaaliin, jossa vastaan asettuu Yhdysvallat. Joukkueet kohtasivat alkulohkossa, jolloin USA oli parempi maalein 4−1.

Kalavelkoja on maksettavana myös toisesta kohtaamisesta, sillä tuleva finaalivastustaja kaatoi Suomen alle 18-vuotiaiden MM-kisojen finaaleissa toissa vuonna.

− Siitä tulee revanssi. Finaalissa on mahdollisuus maksaa kalavelkoja, sillä kaikki kopissa tietävät, että meillä on mahdollisuus pärjätä, mies toteaa.

Finaalin voittamiseen lisäkipinää tuo myös se, että Talvitie edustaa seuratasolla Penn Statea Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa.

− Vitsailimme keskinäisestä finaalista ennen turnausta, ja nyt se on totta. Haluan olla se, joka tulee koppiin kullan kanssa, Talvitie sanelee.

Kapteeni ärähtää, jos tarve sitä vaatii

19-vuotias espoolainen on ollut kapteeni niin seura- kuin maajoukkueissa C-juniori-iästä lähtien. Alkuun kapteenin toimenkuvaan kuului omat haasteensa, mutta hiljalleen nuorukaisesta on kasvanut joukkueen luontainen johtaja, joka myös ärähtää tarpeen vaatiessa.

− En heitä lokaa kellekkään, mutta sanon, jos peliä pitää parantaa. Pyrin olemaan äänessä mahdollisimman paljon, Talvitie toteaa.

Kehittämisen varaa on turnauksen aikana riittänyt, ja Nuoret Leijonat onkin onnistunut pelaamaan nousujohteisesti. Talvitie kertoo, että harjoituspelien Kanada-voitto toi hieman hyvän olon tunnetta puseroon, mutta Ruotsi-tappio pudotti nopeasti maan pinnalle.

Avainasemassa turnauksen kannalta on ollut se toinen Kanada-ottelu, puolivälierävoitto isäntämaasta.

− Sillä voitolla laukesi se, että kaikki pystyivät ottamaan rennosti, Talvitie kertoo.

Lauantain finaali Yhdysvaltoja vastaan on 1999-syntyneelle ikäluokalle yhdenlainen päätepysäkki, kun kyseessä on viimeinen juniorimaajoukkueessa pelattava turnaus.

Voitto olisikin makea päätös tälle matkalle.

− Ei tuosta voi oikein paremmaksi mennä, kapteeni myhäilee.

» Lähetä palautetta toimitukselle