Maalinteossa onnistunut Aleks Haatanen pettyneenä Sport-tappion jälkeen: "Hävettää hävitä täällä"

LIIGA / Haastattelu
Aleks Haatanen onnistui maalinteossa.
Loukkaantumisen jäljiltä kauden toisessa ottelussa esiintynyt Aleks Haatanen pelasi kokonaisuudessaan energisesti ja onnistui myös maalinteossa.

Kenttätapahtumiltaan hyvin tasaisen ottelun itselleen kääntänyt Sport haki täyden pistepotin Lahdesta. Pelicansille tappio oli jo kolmas peräkkäinen ja maaleja näissä otteluissa on syntynyt yhteensä kaksi. Aleks Haatanen oli luonnollisesti pettynyt ottelun jälkeen.

– Alku oli hyvä, vaikka jouduimme tappioasemaan. Virheitä sattuu tietenkin, mutta totta kai pitää pystyä pelaamaan paremmin varsinkin täällä kotona. Kyllähän se hävettää hävitä täällä, Haatanen summasi.

Pelicans lähti tähän kauteen yhtenä mestarisuosikeista. Toistaiseksi Tommi Niemelän valmentama joukkue on kuitenkin kerännyt seitsemään otteluun vain kuusi pistettä maalieron ollessa 12 maalia pakkasen puolella.

Sport-ottelu oli toki sikäli parannusta kahteen aiempaan peliin, jolloin Pelicans oli täysi vastaantulija. Tulosta olisi kuitenkin syytä alkaa tulla pikaisesti, sillä toistaiseksi Pelicans on ollut alkukauden suurin pettymys. Haatanen itse uskoo vankasti joukkueen nousevan ahdingostaan.

– Uskon ja tiedän sen, että tulemme nousemaan vahvemmaksi, kun saamme nuo meidän ongelmat kuntoon tuolla jäällä.

Loukkaantumisesta kärsineelle Haataselle ottelu oli kauden toinen. Intoa hyökkääjällä riittää, mutta hyökkääjän omien sanojen mukaan pelituntumaa vaaditaan vielä lisää etenkin kiekon kanssa operointiin.

Pelicans-valmennus laittoi Haatasen Sport-otteluun Miika Roineen ja Sakke Hämäläisen kanssa samaan koostumukseen. Viime kaudelta tuttu energiaketju palasi siis takaisin yhteen, ja kolmikko näkyikin kentällä heti alusta asti.

Hämäläisen poppoo onnistui maalinteossa, joskin se oli myös kertaalleen ottavana osapuolena Sportin iskiessä voittomaalin kyseisen ketjun ollessa jäällä. Yhtä kaikki, Haatasen mukaan kyseisen ketjun kanssa on aina helppo hypätä kaukaloon.

– Totta kai se on helppoa, kun tunnen jätkät hyvin ja olemme pelanneet monta peliä yhdessä. Kaikki tulee vähän niin kuin automaattisesti, ei tarvitse hirveästi katsella missä toinen on.

Ketjun luomaa maalia edelsi Haatasen ja Roineen painavat taklaukset hyökkäyspäässä. Valmennus ei hyökkääjän mukaan ollut kuitenkaan painottanut tätä osa-aluetta erityisesti.

– Se tulee ihan luonnostaan. Välillä pitää saada jengiä hereille sitä kautta, ei ollut mitään suunnitelmaa sen suhteen.

Ulkopuoliset odotukset joukkuetta kohtaan on huomattavasti viime kautta suuremmat. Niistä huolimatta Haatanen ei koe niiden vaikuttaneen erityisesti ainakaan henkilökohtaisesti.

– En koe sillä tavalla. Tietenkin haluaisimme voittaa, mutta menemme päivä kerrallaan ja uskon että nousemme täältä.

Seuraava ottelu pussinokille tulee nopeasti, kun Pelicans kohtaa lauantaina Helsingissä HIFK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle