Jori Lehterä oli tehokkaana uudessa ketjussa – ”Olut ja jäätelö ovat hyviä mutta eivät yhdessä, ja sama taitaa koskea meitäkin”

CHL / Haastattelu
Jori Lehterä oli yksi avainhahmoista Tapparan voitettua Münchenin maalein 4–0.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Jori Lehterä on kenties sarjan valovoimaisin tähti. Hänen tekemisiään on seurattu tarkasti ja kritiikkiäkin on tullut. CHL-ottelussa Münchenia vastaan oli nähtävissä vanhaa ja juonikasta Lehterää.

Jori Lehterä oli voitetun München-pelin jälkeen yhtä hymyä. Peli kulki, kuten parhaina Lehterän päivinä, ja siitä osoituksena oli kaksi loistavaa maalisyöttöä.

Tutkapari Lehterä−Veli-Matti Savinainen oli hajotettu. Tuntui, että se oli oikea päätös valmennusjohdolta, vaikkakin Savinaisen tekemä ylivoimamaali Lehterän huikeasta syötöstä olikin kiekkotaidetta parhaimmillaan.

− Savinaisen kanssa juteltiin, että olut ja jäätelö ovat hyviä, mutta eivät yhdessä ja sama taitaa koskea meitäkin, Lehterä naureskeli.

Tappara oli ottanut hyviä askelia eteenpäin verrattuna edellisiin otteluihin.

Christian Heljanko oli hyvä ja pelasimme pitkästä aikaa ehjän ottelun. Vastustaja ei saanut paikkoja ja turhautui, joten pelasimme oikeaoppisen jääkiekkopelin. Saipa-pelissä oli jo hyviä elementtejä ja nyt homma toimi vielä paremmin.

Keskusteltaessa, mikä alkukaudesta on ollut ongelmana, Lehterä mainitsi turhan kiireen. Pelit on haluttu ratkaista nopeasti heti ensimmäisessä erässä ja tekeminen on mennyt helposti melkoiseksi puurtamiseksi. Kärsivällisyyden puute on ollut iso parannuksen kohde.

”Katselisin mieluummin CHL:ää kuin Liigaa”

Jori Lehterä pitää CHL:ää kovana sarjana. Hän näkee isona ongelmana sen, että sitä markkinoidaan vähän ja huonosti. Pelit ovat hänen mielestään erilaisia kuin Liigassa ja ne ovat tasoltaan pääosin korkealaatuisia.

− CHL:ssä ei vedetä niin tiukasti keskialueen trapia kuin Liigassa ja enemmän mennään päästä päähän. Peli on jämäkkää vastaiskupeliä. Tykkään sellaisesta kiekosta ja täytyy sanoa, että katselisin mieluummin CHL:ää kuin Liigaa.

Nyt, kun Lehterällä on vuosia edellisistä peleistä Liigassa, hän kommentoi, että sarja on muotoutunut vuosien saatossa entistä taktisemmaksi.

− Taktisesti Liiga on todella valmennettu sarja.

Verrattuna viime Liiga-visiittiin Lehterä on mielestään kokeneempi, maltillisempi ja rauhallisempi.

− En ehkä ole niin taitava, mutta hidas olen vieläkin, Lehterä hauskuutti kuulijoita.

Uuden hallin puitteet saavat paljon nähneeltä Lehterältä kiitosta, mutta yksi asia häntä hieman harmittaa. Treenaaminen tapahtuu nimittäin pääosin Arenan harjoitushallissa. Jäässä ei ole moittimista, mutta Lehterä treenaisi silti pääareenalla, jossa kuitenkin pelitkin pelataan.

Kauden tavoitteet ovat kirkkaana mielessä, vaikka eletäänkin vasta lokakuuta.

− Eiköhän ne tavoitteet ole selkeät eli voitetaan kaikki mahdolliset pytyt!

» Lähetä palautetta toimitukselle