Heponiemi luottavaisin mielin miesten peleihin - "Sama lajihan tämä edelleen on"

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Heponiemi on valmiina kauden alkuun.

Kanadan juniorisarjassa kovia tehoja nakuttanut Aleksi Heponiemi on yksi alkavan liigakauden mielenkiintoisimpia tulokkaita. 19-vuotias Ilveksen kasvatti on kuitenkin suurelle yleisölle vielä varsin tuntematon tapaus.

Heponiemi kuvailee itseään pelaajaksi, joka syöttelee mielellään ja petaa paikkoja muille. Myös kemia CHL:n ketjukaverien, Mika Pyörälän ja Rasmus Kuparin, kanssa on löytynyt nopeasti.

- Meillä on hyvin liikkuva ketju. Pelaamme aggressiivisesti ja saamme sitä kautta riistoja sekä paikkoja, Heponiemi kertoo.

Kärpät oli Floridan toisen kierroksen varaukselle luonteva valinta tutun pelityylin takia.

-Täällä oli hyvä seura, mistä löytyi pelipaikka ja myös hyvä paikka kehittyä. Pelaamme myös itselleni tuttua nopeaa peliä ja pääsemme varmasti myös menestymään.

Alkava kausi on Heponiemelle myös ensimmäinen miesten sarjoissa. Kauteen valmistautumisessa se ei ole juurikaan näkynyt, ja nuorukainen uskoo olevansa valmiina uuteen haasteeseen.

- Uskon sopeutuvani nopeasti, ja on hienoa päästä pelaamaan miesten pelejä. Totta kai vastassa on kokeneita äijiä, jotka aistivat tilanteita nopeasti, mutta sama lajihan tämä edelleen on.

Heponiemi ei näe myöskään itse pelin olevan merkittävästi erilaista juniorisarjaan verrattuna.

- Suomessa tulee enemmän trappeja vastaan, kun taas juniorisarjassa mennään aika lailla päästä päähän. Toki sielläkin on systeemit ja jonkin verran tulee trapia, mutta täällä tulee ehkä vähän passiivisempaa vastaan ja tilaa sekä aikaa on enemmän. Aika samanlaista jääkiekkoa tämä loppujen lopuksi kuitenkin on.

Miehen omat tavoitteet rakentuvat joukkueen kautta. Tavoitteena on pärjätä sekä CHL:ssä että Liigassa, ja pyrkimyksenä on kehittyä päivä päivältä treenien ja pelien kautta.

- Fyysisellä puolella minulla on eniten kehitettävää, mutta pelillisiäkin juttuja oppii päivä päivältä enemmän. Kokeneiden kavereiden rinnalla oppia tulee runsaasti. Meillä on ylipäätään tosi hyvä ryhmä kasassa ja olemme valmiina kauteen, Heponiemi päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle