Ohtamaa ei suostu ottamaan paineita - "En ole niin hölmö, että kuvittelisin minusta kasvavan Bobby Orr"

LIIGA / Haastattelu
Atte Ohtamaa pukee alkavalla liigakaudella tutun paidan ylleen.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Puolustaja Atte Ohtamaa palaa neljän KHL:ssä vietetyn kauden jälkeen takaisin liigakaukaloihin. KHL-reissun ehdottomana huippukohtana oli viime kaudella voitettu mestaruus ja valinta finaalien parhaaksi puolustajaksi.

- Tosi hyvät fiilikset jäi KHL:stä. Erityisesti viimeisestä kaudesta, kun voitettiin mestaruus. Tuossa neljän kauden aikana huomasi, että siellä ei todellakaan ole helppoa voittaa mestaruutta, Ohtamaa summaa KHL:ssä vietetyn ajan.

Erinomaisesti sujuneen viime kauden jälkeen 30-vuotias puolustaja päätti kuitenkin palata takaisin Liigaan. Nivalasta lähtöisin oleva järkäle solmi Oulun Kärppien kanssa peräti viisi vuotisen sopimuksen. Sopimuksessa on myös pykälä, joka mahdollistaa yhden kerran vuoden visiitin ulkomaille. Ohtamaan mukaan Suomeen paluun taustalla ei ole mitään mullistavaa.

- Oulussa on aito mahdollisuus menestyä, koska Kärpissä tehdään niin hyvin asioita. Lisäksi kaikilla pelaajilla on mahdollisuus mennä eteenpäin sekä ihmisenä että pelaajana. Ne on päällimmäiset syyt miksi palasin.

Kun satakiloinen kolossi edellisen kerran viiletti liigakaukaloissa harva odotti häneltä ihmetekoja. Nyt tilanne on kuitenkin täysin toinen. Ohtamaa ei kuitenkaan suostu ottamaan tästä ylimääräisiä paineita, vaikka tiedostaakin että odotuksia ympäri Suomen varmasti on.

- En kuitenkaan ole niin hölmö, että kuvittelisin minusta kasvavan yhtäkkiä joku Bobby Orr.

- Täytyy vain ottaa omat pelilliset vahvuudet mukaan jokaiseen peliin. Se auttaa joukkuetta kaikkein parhaiten, puolustaja tiivistää omat tavoitteensa.

Oululaisten viime kausi päättyi mestaruusjuhliin. Samaa lähdetään tavoittelemaan myös tältä kaudelta askel askeleelta.

Kärppien syksyyn on kuulunut runsaasti CHL-otteluita sekä muutama harjoituspeli liigajoukkueita vastaan. Tuloksellisesti ottelut ovat sujuneet hyvin ja Ohtamaan mukaan myös oikeita pelillisiä asioita on näkynyt.

- Peli peliltä ollaan menty eteenpäin. Oikeita asioita on näkynyt paljon, mutta rutiini pelaamiseen saadaan vasta, kun pelataan säännöllisesti.

Viimeinen ottelu CHL:ssä ennen liigakauden päättyi oululaisten kannalta karvaaseen tappioon, kun saksalainen Nürnberg Ice Tigers nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa voittoon. Tappiossa oli puolustajan mukaan kuitenkin myös hyvää alkavaa liigakautta ajatellen.

- Viimeisestä CHL-pelistä saatiin vielä arvokasta oppia siitä, että peli kestää 60 minuuttia. Oman jänteen on vain pakko kestää koko ottelun ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle