Ässien toimitusjohtaja vastaa: "Joukkue vahvistuu vain, jos sille on tarvetta"

LIIGA / Haastattelu
Ässien toimitusjohtaja on ollut kiireinen pestinsä alkupuolella.
Kuva © Markus Viljanen
Porin Ässillä on ollut menossa kampanja, jossa yhteistyökumppaneiden ja kannattajien avulla kerätään varoja mahdolliseen pelaajahankintaan. Toimitusjohtaja Eeva Perttula tiedostaa riskit mutta näkee myös mahdollisuudet.

Jason Williams, Matt Nickersonin paluu ja Jesse Joensuu. Siinä ovat edelliset kerrat tältä vuosituhannelta, kun Ässät on hankkinut pelaajan niin, että apua on enemmän tai vähemmän pyydetty yhteistyökumppaneilta. Näistä Williams ja oma kasvatti Joensuu saapuivat patapaitoihin NHL:n työsulkukaudella, joka on aina poikkeuksellinen tilanne siirtomarkkinoilla.

Tällä kerralla lanseerattu hanke on siitä erilainen, että tukilipun muodossa varoja kerätään suoraan myös kannattajilta.

Ässien toimitusjohtaja Eeva Perttula, kuinka paljon kampanjaa mietittiin porilaisseuran maineen kannalta?

Yritystukijoiden laskut lähetetään vasta, jos uusi pelaaja hankitaan.

− Kyllä tämäkin puoli asiasta oli esillä. Tilanne ei kuitenkaan ollut aivan poikkeuksellinen, sillä yhteistyökumppanimme ovat ennenkin olleet tukemassa Ässiä. Halusimme lähestyä asiaa potentiaalin ja mahdollisuuksien kautta sekä kokea yhteisön voimaa.

− Alun perin yhteistyökumppanikuviota ei tuotu julkisuuteen tieten tahtoen. Kun asia tuli julki, halusimme ottaa kannattajatkin mukaan.

Miltä näin harvinainen projekti tuntui heti uuden pestin alkumetreillä?

− Kieltämättä hankalalta, tämä tuli aika kiireellä eteeni. Ei ole paras mahdollinen tilanne tehdä ensimmäinen yhteydenotto näissä merkeissä. Annoin silti mennä, jos kerran näin on toimittu ennenkin.

Kun rahaa kerätään jotain asiaa varten, on äärimmäisen tärkeää käyttää varat juuri mainittuun kohteeseen. Luoko tämä tilanteen, jossa hankinta on pakko tehdä?

Jari Korpisalo tarkkailee joukkueen asioita tiiviisti, ja olemme valmiita tekemään mahdollisen hankinnan. Emme sido liikaa käsiämme tähän, joten hankintaa ei tehdä, ellei ole aidosti tarvetta.

− Toimimme niin, että yritystukijoiden laskut lähetetään vasta, jos uusi pelaaja hankitaan. Lisäksi meillä on tiedossa tukilippujen ostajat, joten kannattajien antamalle tuelle järjestetään vastine, mikäli joukkuetta ei tällä kaudella enää vahvisteta.

− Emme pelkästään kerää jotain rahasummaa kokoon, vaan jatkotoimenpiteet on mietitty erittäin tarkasti.

Onko kampanjan avulla löydetty uusia yhteistyökumppaneita? Sitoutetaanko yritykset tällä avustuksella ensi kauden tukemiseen, ellei hankintaa tällä kaudella tehdäkään?

− On löytynyt uusiakin. Monen toimijan kanssa on keskusteltu jo ensi kauden asioista, ja tämän hankkeen kautta on saatu rahavirtaa ohjattua kuluvaankin kauteen.

Olet ennenkin työskennellyt toimitusjohtajana, mutta onko Liiga-seuran pestissä tullut vielä vastaan mitään täysin yllättävää?

− Pidin oletusarvona sen, että seurojen brändien taustalla ja hyödyntämisessä on systemaattista liiketaloudellista toimintaa. Välillä itsekin unohdamme, miten paljon aivan pienet asiat vaikuttavat joko positiiviseen tai negatiiviseen suuntaan.

Vieläkö olet ehtinyt seurata Ässien kotipelejä Isonmäen seisomakatsomossa?

− Olin siellä ensimmäisellä tai toisella työviikollani. Lauantaina koko perheeni on tulossa Sport-peliin, joten katsotaan, jos poikkean taas seisomakatsomossa. Tunnelma on niin aitoa, että siitä kannattaa nauttia aina, kun se vain on mahdollista.

» Lähetä palautetta toimitukselle