Ässien puolustajat nauttivat Hakametsän kiihkeästä tunnelmasta - "Pelattiin paremmin, mitä numerot näyttävät"

LIIGA / Haastattelu
Saku Salmela antoi kiitosta Hakametsän tunnelmalle
Ässien ja Ilveksen välinen ottelu piti sisällään tiukkaa puolustusta, nihkeää maalintekoa sekä runsaasti kahinointia. Ottelun jälkeen haastatteluissa sekä Olli Vainio että Saku Salmela harmittelivat omiensa tehottomuutta, mutta myös tunnustivat nauttineensa melko kuumasta päätöserästä.

Tiistai−illan ottelut eivät yleensä ole niitä kaikkein sykähdyttävimpiä, mutta Tampereella nähtiin melkoisen kuuma ottelu Ilveksen ja Ässien välillä. Molemmat joukkueet yrittivät parannella sijoitustaa runkosarjassa, mutta myös valmistautuminen koviin pudotuspeleihin näkyi normaalia tunteikkaammassa ottelussa.

Ässät sai Ilveksen pelin jäädyttetyä melkoisen tehokkaasti tiukalla puolustuksellaan, silti oikeastaan mitään pois jättäen energisestä hyökkäyspelaamisesta. Puolustuksessa paljon uurastanut Olli Vainio harmitteli omiensa tehottomuutta, mutta oli silti tyytyväinen muuten Ässien tekemiseen.

− Oli tiukka matsi. Kyllä me pelattiin paremmin,mitänumerot näyttivät. Hyvää vieraspelaamista meiltä. Ratkaisuhetkillä ei vaan pystytty naulaamaan maaleja ja sitten melko helpolla päästettiin kaveri mukaan peliin.

Myös toinen paljon pelannut puolustaja Saku Salmela oli samoilla linjoilla pelin tauottua.

− Joo, puolustettiin tiiviisti, varsinkin keskustaa. Vähän tehottomia oltiin omassa hyökkäyspelaamisessa. Mutta kyllähän tuommoisesta pelaamisesta nauttii, kun pelissä on tunnetta.

Varsinkin päätöserässä nähtiin pieniä kahakointia ja nujakointia lähes jokaisella katkolla. Maalinedustatilanteissa linjatuomarit syöksyivät nopeasti paikalle, jolloin isommilta yhteenotoilta kuitenkin säästyttiin.

− ″Hyvä se on, että on tunnetta. Ja kun on tunnetta, niin siitä seuraa aina kahinoitakin″, kertoi Vainio pelinjälkeisessä haastattelussa.

− ″Tuollaista fyysistä peliä se tulee pudotuspeleissäkin olemaan. Tänään varsinkin kotiyleisö sai vielätunnelman nousemaan", jatkoi Salmela samasta aiheesta.

Ässien lopullinen sijoitus ei ole vielä aivan selvä, kuten ei luonnollisestikaan tuleva vastustaja. Kotietua porilaiset eivät kuitenkaan voi enää ensimmäiselle kierrokselle saada.

− ″En minä eikä joukkuekaan ole miettinyt ketä sieltä on vastaan tulossa.Kuka tahansa sitten tuleekaan, niin se täytyy voittaa", summaa Vainio kysyttäessä tulevista pudotuspeleistä.

Salmela on tälläkin kaudella pelannut osan kaudesta hyökkääjänä. Tilanne ei ole hänelle mitenkään uusi, sillä niin on käynyt muillakin kausilla. Salmela tunnetaan pelaajana, joka viihtyy varsinkin kahinoiden ympärillä. Porilaistunut helsinkiläinen tuskin jättää yleisöäkään kylmäksi.

− ″Yritän antaa aina itsestäni kaiken, toivottavasti se näkyy myös kannattajille. Hiukan tuo pitkä takatukka on puheita herättänyt, mutta hyvähän se vaan on″, Salmela naurahtaa kysyttäessä tavaramerkiksi nousseesta pitkästä takatukastaan.

Katso pelaajien haastattelut alla olevalta videolta:

» Lähetä palautetta toimitukselle