Ilves nappasi voiton runkosarjan viimeisestä kotipelistään − kolmas erä tarjosi lämmenneitä tunteita

LIIGA / Raportti
Ilvess-kapteeni Eemeli Suomen tahtomaali jäi kamppailun voitto-osumaksi.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ilveksen ja Ässien kamppailu oli kauttaaltaan tasainen ja lähestyvä pudotuspelikevät näkyi molempien otteissa. Kolmannessa erässä nähtiin huippupaikkojen sijaan tukkanuottasia.
Lähtökohdat 

Kotijoukkueella oli iltaan lähdettäessä runsaasti panosta. Sijoitus kuuden joukossa oli varma, mutta Ässät-otelun tulos antaisi lisäsuuntaa lopulliselle sarjasijoitukselle Ilveksen toiseksi viimeisessä runkosarjapelissä.

Maalivahtipelaaminen 

Lukáš Dostál torjui tuttuun tapaan tupsukorvien maalilla korkealla tasolla. Rauhallinen veskari pysyi tehtäviensä tasalla, eikä joutunut esittämään akrobatiaa.

Puolustuspelaaminen 

Vaikka Ilves-puolustus pelasi pääosin mallikkaasti, sortui se muutamiin virheisiin. Ässät rokotti huolimattomista ratkaisuista armotta.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilves piti huolen kiekonhallinnasta hieman sekavana alkaneen ottelun ensihetkillä. Tupsukorvien kärkihyökkääjät loivat muutamia hyviä tilanteita Ässien maalille, mutta todellisia vaaranpaikkoja ei toviin nähty.

Kotijoukkue pääsi toiselle erätauolle maalin johdossa, kun kapteeni Eemeli Suomi punnersi maalille ja luritti kiekon tolpan juuresta sisään.

Kolmas erä oli todella rikkonainen ja nahistelua oli ympäri kenttää. Ilvekseltä Samuli Vainionpää oli näkyvimpiä edustajia hippaleikeissä.

Erikoistilanteet 

Ville Meskanen jatkoi maalitehtailuaan avattuaan Ilveksen maalitilin ylivoimalla. Maali oli Meskasen liigauran sadas. Laituri teki joukkueen edellisessä pelissä kaksi maalia. Arttu Ruotsalainen tarjoili osumaan näyttävän poikittaissyötön.

Lähtökohdat 

Ässät oli jo iltaan lähdettäessä varmistanut paikkansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Ainoana kysymyksenä porilaisten kohdalla oli, nappaako se yhdeksännen sijan KalPan nenän edestä.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Aittokallio pelasi ensimmäisessä erässä ja hoiti leiviskänsä tyylikkäästi. Toiseen erään tolppien väliin luisteli kuitenkin Daniil Tarasov, vaikka Aittokallio ei ainakaan näkyvästi loukkaantunut pelatessaan. Myös venäläinen pelasi hyvän ottelun.

Puolustuspelaaminen 

Ässät teki viisikkona kovala tasolla töitä pitkin iltaa, mikä näkyi myös oman pään hyvänä tekemisenä. Suomen iskemässä Ilveksen toisessa osumassa Saku Salmela tosin jäi kaksinkamppailussa kakkoseksi.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilveksen hallitessa kiekkoa joutuivat vieraat turvautumaan vastahyökkäyksiin. Yksi maukas maalipaikka avautui Toni Henttoselle, mutta hyökkääjä ei saanut limppua sisään.

Toisen erän alussa Spinkin veljekset Tylor ja Tyson osallistuivat onnistuneeseen päätykarvauksene, jonka seurauksena Mikko Salmio kiskaisi ottelun avaumaalin. Spinkit olivat joukkueensa ehdotonta parhaimmistoa.

Ässien kiriä hidasti joukkueen kurittomuus ja keskittyminen Ilves-pelaajien kuumentamiseen.

Erikoistilanteet 

Ässien ylivoima ei päässyt ottelun aikana sellaiseen lentoon, että se olisi auttanut pisteiden keruussa. Tyson Spinkin kaksiminuuttinen katkaisi toisessa erässä patapaitojen hyvän vireen.

Ottelun ratkaisu 

Ässät haki vielä viimeisillä minuuteilla tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Ilves puolusti johtoaan hyvin. Ruotsalainen karkasi vielä viimeisellä sekunnilla viimeistelemään loppuluvut 3−1:een.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo