San Jose Sharks - Pudotuspelipeikosta eroon

NHL / Artikkeli
Tomas Hertl säväytti viime kaudella. Iskeekö toisen kauden kirous, vai lisääntyykö tsekkiläisen vauhti entisestään?
Kuva © Getty Images
Viime kausi päättyi San Franciscon lahdella tuttuun pettymykseen, kun vahvan runkosarjan pelannut hailauma hukkasi kolme katkaisupalloa ja hävisi tulevalle mestarille Los Angeles Kingsille. Joukkue lähtee tutulla rungolla pokaalijahtiin.

Sharks on esittänyt viime kausina vahvoja otteita runkosarjassa, mutta hailauman jokakeväistä suorittamista pudotuspeleissä pidetään jo vitsinä NHL-kannattajien keskuudessa. Hyvätkään runkosarjasijoitukset eivät ole joukkuetta paljoa auttaneet, sillä sulaminen tosipelien alkupuolella on jo tullut tavaksi San Josessa.

Joukkue on jäänyt pudotuspelien ulkopuolella viimeksi kaudella 2002-2003. Menestys on silti karttanut seuraa; viimeisten kymmenen kauden aikana hait ovat uineet kolmesti konferenssifinaaleihin ja saavuttaneet kyseisissä sarjoissa yhteensä kolme otteluvoittoa.

Pelaajakartta

VLH

Tomas Hertl
Patrick Marleau
James Sheppard
Raffi Torres
Tye McGinn
Nikolai Goldobin

KH

Joe Thornton
Logan Couture
Tommy Wingels
Andrew Desjardins
Chris Tierney
Bryan Lerg

OLH

Joe Pavelski
Matthew Nieto
Tyler Kennedy
Mike Brown
Adam Burish
Melker Karlsson

P

Marc-Edouard Vlasic
Brent Burns
Scott Hannan
Justin Braun
Jason Demers
Matt Irwin
Matt Tennyson
Taylor Doherty
Dylan Demelo
Konrad Abeltshauser

MV

Antti Niemi
Alex Stalock
Troy Grosenick

Valmentaja

Todd McLellan
7. kausi

Puolustuksen tuulettamista

Joukkueen valmentaja Todd McLellan uskoo pitkän aikavälin tuloksiin, siitä kertoo luottopuolustajien Jason Demersin ja Scott Hannanin jatkosopimukset. Brad Stuart lähti Coloradoon ja farmijyrä Tye McGinn saapui Philadelphiasta. Merkittävin lähtijä oli kuitenkin ykköskategorian puolustaja Dan Boyle, joka lähti New York Rangersiin.

Boylen saappaat on nyt täytettävä niin kaukalossa kuin pukukopissakin. Viimeiset kuusi kautta joukkueen varakapteenina toiminut kanadalainen teki viime kaudella 36 tehopistettä 75 runkosarjaottelussa.

Miten Stuart ja Boyle korvataan?

Maalilla Sharks luottaa Vantaan kivimuuriin Antti Niemeen, joka viime kaudella napsi runkosarjassa toiseksi eniten voittoja koko liigassa. San Josen vuosina Niemi on osoittanut olevansa muutakin, kuin yhden kevään ihme. Kakkosmaalivahtina toimii luotettava Alex Stalock, joka voitti puolet pelaamistaan otteluista viime kaudella.

Hyökkäyksen osalta Sharks jatkaa tutulla systeemillä. Joet, Thornton ja Pavelski, nakuttavat tasaisesti pisteitä rinnallaan vuoden tulokkaan pystistä loukkaantumiseensa saakka taistellut Tšekkiläinen maalisieppo Tomas Hertl. Kun huomioi Patrick Marleaun, Logan Coutouren ja James Sheppardin kaltaiset luottopelaajat, niin San Josen hyökkäys kuuluu laajuudeltaan liigan kovimpiin.

Puolustuksessa Boylen lähdettyä isompaan vastuuseen nousevat tehokas ylivoimapelaaja Brent Burns sekä viime kauden plusmiinustilaston yhdeksäs Marc-Edouard Vlasic. Mikäli loukkaantumisia ilmenee, Worcesterin farmista voidaan nostaa lupaava saksalainen Konrad Abeltshauser.

Alex Stalock on Antti Niemen haastaja.
Kuva © Getty Images

Ylivoima ja päätöserä akilleen kantapäitä

Joukkue näyttä paperilla vahvalta, mutta päätyyn saakka se ei ole kantanut. Viime kaudella jäähyjen tappamisessa joukkue oli liigan parhaimmistoa, mutta ylivoimalla Sharks kuului alimpaan keskikastiin. Päätöserän sulamiset ovat enemmän, kuin tuttuja sillä joukkue voitti vain neljä ottelua oltuaan johtoasemassa kahden erän jälkeen.

NHL-toimituksen arvio: Sharksin tutut runkopelaajat, kuten Joe Thornton ja Patrick Marleau, johdattavat joukkueen pudotuspeleihin. Pistepotti kalpenee Anaheim Ducksille ja Los Angeles Kingsille, joten kotiedusta kannattajien on turha haaveilla. Pudotuspelit näyttävät, onko Sharksin tarina yhtä surkuhupaisa kuin monena aiempanakin keväänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle