Ruotsilla jälleen kivenkova joukkue − Nylander sokerina pohjalla

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Nylander on kisojen nimekkäimpiä pelaajia.
Ruotsi tiedetään todella kovaksi kiekkomaaksi. Suomen länsinaapurin pelaajatuotanto on vuosi toisensa jälkeen vahvalla tasolla, ja nytkin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa on jalkeilla todella väkevä joukkue.

Ruotsi sijoittui viime vuoden kisoissa neljänneksi, hävittyään USA:lle suurinumeroisessa pronssiottelussa 3-8. Vuodentakaisten kisojen Ruotsin joukkueen paras pistemies oli Alexander Nylander. Sama nuori mies heiluttaa länsinaapurimme tahtipuikkoa Kanadassa pelattavissa nuorten kisoissa.

Ruotsi on alkavien kisojen yksi mitalikandidaateista. Varsinkin, kun otetaan huomioon lohkojako, voidaan Ruotsille povata hyviä asetelmia pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Ruotsi taistelee lähtökohtaisesti Suomen kanssa lohkovoitosta, kun taas toisessa lohkossa USA, Kanada ja Venäjä kilvoittelevat paremmuudesta keskenään. Altavastaajat sekoittavat pakkaa parhaansa mukaan.

Maalivahtiosastolla varmuutta − puolustuksessa laajuutta

Felix Sandström oli jo viime vuoden joukkueen mukana, vaikka Linus Söderström kantoikin torjuntavastuun. Kisakokemuksensa perusteella Sandström olisikin oiva valinta Tre Kronorin veräjälle. Filip Gustavsson ja Adam Werner haastavat tiukasti.

Sandström on pelannut tällä kaudella SHL:n Brynäsissä kelpo tilastoin, joten sen puolesta Ruotsin maalivahtiosastolle on takuuvarma mies. 

Jacob Larsson, Oliver Kylington ja Jacob Moverare ovat Ruotsin puolustuspään eliittiä. Nuori, vasta 16-vuotias Rasmus Dahlin tuo omalta osaltaan nuoruuden intoa ja luovuutta. Larsson ja Gabriel Carlsson olivat mukana jo viime vuonna, joten myös kisoissa tärkeää kokemusta joukkueen alakerrasta löytyy.

Kylington esiintyy nyt alle 20-vuotiaissa ensimmäistä kertaa, mutta alle 18-vuotiaiden kisoissa ruotsalais-eritrealainen on häikäissyt aiemmin näyttävillä harhautuksillaan.

Nylander, Nylander, Nylander − ja muutama muukin

Ruotsin hyökkäys on jälleen kerran kovaa luokkaa. Sen johtohahmo Alexander Nylander on mahdollisesti yksi koko turnauksen parhaita pelaajia Kanadan Dylan Stromen ohella. Nylander oli Ruotsin paras pistemies jo viime MM-kisoissa, mutta 1998 syntynyt Nylander voisi edustaa Ruotsia vielä vuoden päästäkin alle kaksikymppisissä.

Tämä asetettuna oikeaan perspektiiviin kertoo siitä, kuinka vakuuttavasta pelaajasta on kyse.

Toki Ruotsin kokoonpanosta löytyy myös muita taitavia pelaajia hyökkäyspäästä. Rasmus Asplund, Lias Andersson ja Joel Eriksson Ek ovat sellaisia taitoniekkoja, että hyvän päivän sattuessa hekin voivat olla täysin pysäyttämättömiä nuorten MM-tasolla.

Hyökkäyksestä löytyy lisäksi muitakin pelaajia, joilla on kisakokemusta jo vuoden takaa. Ruotsilla on siis jalkeilla kaikin puolin tiukka paketti.

Ruotsi aloittaa turnauksensa tapaninpäivän iltana Tanska-ottelulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle